Трима иманяри с обвинения за незаконни разкопки край Свищов

Повдигнати са обвинения на трима иманяри за незаконни разкопки в района на древноримския град Нове край Свищов. На 11 февруари миналата година при специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с културно исторически ценности е извършена проверка в месттността "Стъклен" край крадунавския град. Това е охраняема зона с режим на ползване на архитектурен резерват "Римски военен лагер и късноантичен град "Нове".

При акцията полицаите заварили в момент на извършване на изкопни работи 27-годишния Л. С. от плевенското село Искър, 22-годишния Д. М. от плевенското село Тръстеник и 25-годишния И. И. от Плевен.При извършен личен обиск на Л. С. униформените открили четири монети, шест метални елементи и фрагменти, първоначално датирани от римската епоха.

От местопрестъплението били иззети още меалотърсач и други инструменти, с които били "въоръжени" търсачите на съкровища. По случая било образувано досъдебно производство. След доклад на материалите в Районната прокуратура в Свищов, тримата са привлечени като обвнияеми. Наложени са им мерки за неотклонение "подписки".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони