Планинци въстават заради разбити пътища

Населението на Община Златарица въстава заради разбити пътища. Идния понеделник от 9 до 12 часа жителите на балканското градче и съседните села ще устроят блокада на пътните артерии в знак на протест срещу бездействието на държавата. "Плащаме винетки, а си трошим колите в зейналите огромни ями. Пътят от Златарица към село Горско ново село е в безобразно състояние. Осеян е с дълбоки по 20-30 см кратери. Принудени сме да ги пълним с пръст, камъни, изрязан асфалт, но това вече не се трае", гневят се препатилите планинци.

Бунтът на местните хора ще бъде подкрепен от общинската управа на Златарица. Предвижда се негодуващите да завардят всички подстъпи към града. От кметството в сряда разпратиха официално съобщение за предстоящите действия на недоволство. В обявленито се казва, че заради свлачище в края на 2014 г на пътя между Елена и село Мерданя, движението на автомобили е пренасочено през Златарица. Заради увеличения трафик, трасетата били още повече увредени. На много места имало улягания на настилките и 20-тонни камиони се движели при опесен наклон.

"Въпреки многобройните писма до Министерството на регионалното развитие и благоустройство, до областната управа във Велико Търново и Областното пътно управление в старата столица за лошото състояние на третокласния участък Мерданя - Златарица - Елена, чиято поддръжка и ремонт е ангажимент на държавата, не е изкърпен и един квадратен метър асфалт. Не е отпуснат, нито вложен и един лев в реконструкцията му през последните 6 г", пише в съобщението на кметството.

Градоначалникът на Златарица Пенчо Чанев /ВМРО/ допълва, че държавата дава по 4447 лв годишно на общините за кърпене на пътищата. "Това е смешно. С тези пари може ли да се поддържат пътища", пита управникът на Златарица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони