Тунел "Траянови врата" остана без осветление

Тунел „Траянови врата” по автомагистрала „Тракия” остана без осветление. За този проблем сигнализираха шофьори, съобщава bTV.

Проблемът с осветлението в тунел „Траянови врата” има повече от месец. Първоначално липсата на такова е частична, но в момента цялата южна тръба няма електричество. По този начин шофьорите влизат с висока скорост в изцяло неосветено съоръжение. Рязката промяна от светло към тъмно създава предпоставки за сериозни инциденти.

Преди седмица семейството на проф. Георги Цеков се прибира именно по неосветения маршрут. „От начало имаше осветление и след това изведнъж изчезва и става стена – тъмна дупка”, обяснява той. Семейството се разминава на косъм от сериозна катастрофа, когато дезориентиран Георги се приближава прекалено много до стената и се отблъсва от нея. Инцидентът се разминава със счупен фар и силен стрес.

Причина за липсата на осветление е овлажняването на кабели и проблемен трафопост. „Поръчани са материали за ремонта и вече се извършват ремонтни дейности”, сподели инж. Георги Златев, директор на дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура, пред bTV „Вярваме, че до края на седмицата аварията ще бъде напълно отстранена”, допълни още той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини