Валентин Йорданов спечели със 100:0

Валентин Йорданов е печелил хиляди битки на тепиха, но за първи път ликува с резултат 100:0. Абсолютен туш! Пратеници на 100 клуба преизбраха за нов 5-и мандат легендата на борбата за президент на родната федерация.

Конкуренция имаше реално като за квалификации. Първо издигнатият от „Левски“ Георги Мърков дипломатично си даде самоотвод, усещайки тоталната подкрепа за олимпийския, 7-кратен световен и 7 пъти европейски шампион. Последва го и Димитър Джамов. Негово процедурно предложение бе подкрепено само с 2 гласа и така той получи индикация за моментното състояние на своя вот. И възкликна: „Нека тогава изберем Йорданов пожизнено!“ От залата Гриша Ганчев отговори с широка усмивка „не ни учи, щяхме отдавна да сме го направили, ако законът разрешаваше“.


Дискусия имаше около членовете на управителния съвет. Първоначално делегатите дадоха вот за 11 души, но по предложение на Младен Михалев гласуваха за 13. Бизнесменът, собственик на футболния „Славия“, прие да влезе в новата управа. Също там ще е и меценат №1 в историята на родния спорт Гриша Ганчев. Останалите избрани единодушно по предложението на Йорданов са Николай Гергов, Валентин Гецов, Огнян Макавеев, Бисер Страхилов, Методи Пенев, Тодор Ангелов, Пламен Пенев, Евгени Стамов, Рахмат Сукра и Васил Сайменов.

Изборно общо събрание в борбата ще има вече на 4 години, а не на пет, както бе досега. С други думи, ако форумът не бъде свикан извънредно, то през следващите четири години Валентин Йорданов ще управлява федерацията. Гласуван бе и бюджетът за 2015 г. - 2 608 080 лева.

Президентът: Време е за българско злато от Рио 2016

Преизбраният президент Валентин Йорданов си пожела ново българско олимпийско злато в борбата от олимпиадата в Рио догодина.


„Благодаря за доверието – каза шампионът от Атланта-96. - Не обичам много да говоря. Делата, които съм извършил, красноречиво бяха изразени в цифрите на това събрание. Спортът ни е изстрадал и е крайно време да имаме повод да се зарадваме. Никъде няма леко. Има какво да се желае и от състезатели, и от треньори. Правим всичко възможно подготовката да им да е на най-високо ниво. От собствен опит знам колко е важно това. Предстои страшно много работа, но това никога не ме е плашило.“


„Не знаех, че Вальо ще се кандидатира отново и затова приех „Левски Спартак“ да ме издигне за президент – каза Георги Мърков, който си подаде отвод. - Правилно е Йорданов да бъде президент в олимпийския цикъл. Хората още вярват в борбата. Винаги ще помагам с каквото мога.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт