Фандъкова: Отбелязваме ръст на гръцки туристи в София в последните години

Все повече гръцки туристи посещават София, за сравнение през 2013 година техният ръст е скочил с 2%, а през 2014 година с цели 7%. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на срещата й с кмета на Солун Янис Бутарис, съобщи Фокус.

„От няколко години работим за утвърждаването на София като туристическа дестинация. Продължавам да смятам, че заедно със Солун можем да направим един общ туристически маршрут. Когато се завърши автомагистрала Струма, връзката между двете страни ще стане наистина близка“, добави Фандъкова. По думите й идеята за обмен на ученици между двете страни е много добра и по този начин децата ще опознаят по-добре региона, в който живеят.

„Винаги съм казвала, че градът не е на кмета, а на гражданите. Кметът е този, който трябва да полага грижи и да създава условия, но гражданите са тези които трябва да го обичат и обгрижват", каза още Фандъкова. Кметът на Столична община каза още, че очаква инвестициите за популяризиране на културно-историческото минало на София, които се влагат, скоро да дадат резултат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини