120 години - Ломско пиво

Повече от век една от най-старите пивоварни в България, продължава да предлага на любителите на малцовата напитка класическа технология, качество и изключителен вкус.

Пивоварната стартира с приблизително 8000 хек. годишно. В края на 60-те години на 20 век, след реконструкция и разширение тя е преименувана на Пивоварен завод „Дунав”.

„Ломско пиво” е наследник на основаната от чешките братя Милотин и Хозман в далечната 1894 г. пивоварна в крайдунавския град Лом. Към настоящия момент пивоварният завод е смесено акционерно дружество, учредено през 1997 г. с търговска марка „Алмус – 1894”.

Ломско пиво” АД е акционерно дружество, учредено през 1997 г. През 2007 г. „Ломско пиво”АД е вписано като публично акционерно дружество по смисъла на Закона за публично предлагане на ценни книжа.

„Ломско пиво” АД произвежда пивото по класическа технология.

Ежегодно Ломско пиво прави инвестиции, с които да отговори на нарастващите изисквания на пазара.

Дружеството произвежда асортимент от 11 продукта под марките Алмус, Мизия, Дунавско, Gredberg, Robeer и Шопско пиво. Продуктите на пивоварната неколкократно са отличавани с медали на Международното изложение “MONDE SELECTION” – Брюксел, Белгия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес