Мошеник отнесе глоба от €208 000 в Мюнхен

Четворен ръст на морбили в Европа И България е в тревожната статистика на СЗО

Десетки убити и ранени граждани на Русия и ОНД при сражение в Сирия

Мароканецът, задържан у нас за тероризъм, ще остане 90 дни в ареста

Лавров заяви, че ситуацията в Африн може да се реши чрез пряк диалог между Дамаск и Анкара

Спасителите на Преслав с екипировка от Швейцария

Адвокатите на Йоан Матев искат да бъде преместен в Софийския затвор Съдът даде ход на делото за убийството на Георги Игнатов

Григор дал 14 проби миналата година

Съдът отказа да освоби предсрочно братоубиец

Обществената трапезария в Търново ще работи без прекъсване цяла година

Румен Радев удостои с висши държавни отличия дейци на образованието, науката и военномедицинското дело

Бургаска учителка се нуждае спешно от кръв

Свлачище застрашава пешеходци и коли край Дебелец

ВСС прие оставката на Красимир Влахов

СГС даде ход на делото срещу Йоан Матев

Възрастна жена изнасилена и убита в землище (обзор)

Жертвата имала психични увреждания, преди смъртта си често изчезвала

74-годишна жена е била изнасилена и убита в землището на поповското село Гагово. Трупът на Ц. С. е намерен близо до пътя към град Опака в понеделник, след като предния ден тя била обявена за издирване по искане на сина й. Жената, която имала психични увреждания, на два пъти преди това изчезвала от дома си в Попово. “Виждахме я да върви по пътя и звъняхме на полицията. Намирахме я в землището на съседно село. Не беше добре с главата, горката, и все казваше, че отива в село Гърчиново, където имала имоти и е живяла преди. Носеше си храна и бутилки с вода”, разказаха местните хора.

Според полицията при първия оглед следи от насилие не били открити. Аутопсията обаче показала травми по гърдите, главата, счупване на ребра и контузии на белия дроб и сърцето. Открити били и следи от насилствен полов акт.
„Приживе жената е била в добро физическо здраве. Но костите й вече били крехки и при силен натиск върху гърдите може да се получат фрактури“, казаха запознати със случая.

Според местни хора някой е решил да се възползва от безпомощна жена и я насилил, като мислел, че ще му се размине заради помрачения й разсъдък, но се стигнало до смъртта й.

Материалите по делото ще бъдат изпратени в окръжна прокуратура, съобщиха от полицията. Назначени са допълнителни експертизи и пробите ще се изследват в националната лаборатория в София.

Междувременно в Разградско продължават да издирват 72-годишен мъж, който изчезна безследно в землището на село Брестовене в неделя. Сутринта той излязъл с коня и каруцата си. Надвечер животното се върнало, но от каруцата липсвали страничните части. Те били открити на другия ден, но от възрастния човек нямало следи. В издирването му от понеделник насам участват над 20 души от селото и полициаи. В сряда сутринта те не могли да излязат заради дъжд, премесен със сняг, но следобед отново подновили издирването.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете