Орешарски: ДАНС не са отбелязвали рискове за страната заради КТБ

Докладът на ДАНС за 2013 г., в който има "предположения" за финансовата стабилност на страната, не е стигнал до парламента, защото е върнат за доработка. Това заяви пред bTV бившият премиер Пламен Орешарски, ден след като председателят на парламентарната комисия за КТБ Десислава Атанасова обяви, че той е скрил документа от депутатите.

Експериемърт не пожелал да коментира пред камера, но в неформален разговор пред екипа ни обяви: "В доклада на ДАНС няма отбелязани рискове, свързани с КТБ".

Според Орешарски, по отношение на финансовата сигурност в документа е отбелязано, че „има идентифицирани възможни рискове за българските банки с гръцко участие".

Бившият премиер обясни, че това, което му се е сторило притеснително в доклада, не е било свързано с финансовата система у нас.

Според Десислава Атанасова, към момента няма нужда от изслушване на Орешарски в комисията.

„Ще поискаме от ДАНС този доклад да ни се предостави на комисията и това, което е ясно, че в този доклад, а и по Закона за ДАНС е задължение на нейния председател е да опише факти и обстоятелства, свързани с финансовата стабилност на държавата и е имало и такива коментари е имало”, посочи тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини