Жертвите от катастрофата край Върбица станаха 3, почина и третата берачка

Жертвите от злощастния камион с берачи на див чесън от Върбица станаха три, съобщава „Преса“. ГАЗ-66, претоварен с дърва, чували с левруда и над 20 души в ремаркето, катастрофира в затворения Върбишки проход на 4 април вечерта. От удара хората бяха изпопадали в дълбоко дере.

Вчера, без да дойде в съзнание, е починала 49-годишната Янка Иванчева, която още в деня на катастрофата изпадна в кома и не излезе от нея. От падането от каросерията тя получила черепно-мозъчна травма, хематом в главата и коремна травма. Претърпяла две операции. В последните дни развила фатална пневмония.

В момента на катастрофата на място загина 56-годишната Радка Иванова. Точно 10 дни по-късно в болницата в отделението по ортопедия издъхна 63-годишната Райка Асенова Христова. Същия ден трябвало да я транспортират за операция във Варна, но получила тромбоемболия.

Община Върбица била готова да плати цената на операцията от 5000 лв. Дотук за лечението на всички пострадали от инцидента общината е платила 6000 лв., включително покрила и здравните осигуровки, каза кметът Мердин Байрам.

Води се разследване за причиняване на смърт и телесна повреда на повече от един човек. Обвинение още не е повдигнато, защото се изяснява собствеността на камиона.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини