Плашат с детектор на лъжата шестокласничките, които се оплакаха, че са опипвани от учител

Знаете ли, ако ви разпитат пред детектор на лъжата, какво ще стане?!”. С такива реплики са сплашвани в училище шестокласничките, които се оплакаха, че са опипвани от учителя по физическо възпитание Здравко Караджов. Това заявиха майки на децата от коматевското ОУ „Захари Стоянов”, което вече седмица се тресе от скандали. Те твърдят, че размахване на пръст има и срещу деца, които разказаха за дърпане на уши и шамари от страна на началния учител Ангел Теменугов, пише marica.bg. „Той е със сърдечна криза, може да се наложи да го оперират и вие знаете заради кого!”, казали пък на тях.

Опитват се да вменят чувство за вина у учениците, негодува Звезделина Кирякова. Тя е сред инициаторите на официалната жалба от 18 март до просветния инспекторат и Държавната агенция за закрила на детето. Вчера Кирякова и други родители, които се разбунтуваха срещу нередности в коматевското школо, бяха повикани в районното полицейско управление. „Радвам се, че ще мога да кажа каквото знам и каквото мисля. Нямам какво да крия. Чула съм смущаващи неща от дъщеря ми и съм длъжна да реагирам”, заяви майката на четвъртокласничка. Жената обаче е притеснена, че може да се разгърне реваншизъм срещу децата. В последните дни имало по-строго отношение срещу тях и се пишели забележки в бележниците, което иначе не било обичайна практика.

Ангел Теменугов действително е със сърдечна криза и във вторник постъпи в болница, каза пред „Марица” директорката Елена Щерева. „Поставете се на мястото на тези колеги. Те са с дълъг стаж и авторитет, сега изведнъж единия го изкарват педофил, а другия - че пребива децата”, добави тя и отрече да са били сплашвани ученици.

„На майките искам да заявя, че направиха най-голямата грешка, като въвлякоха децата. Това ще рикошира върху тях", обясни Щерева. Тя добави, че е поканила на разговор майките бунтарки, но те не пожелали да дойдат, даже не вдигали телефоните.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини