Пловдивското земетресение усетено и в Благоевград

Кандидати без образование напират за приемни родители

Кола удари ученик в Шумен

Уютният огън в камината е вреден за здравето

Земетресението край Асеновград – второ по сила в света

Разкриват 500 работни места в Шуменско

Възрастен мъж би брат си с брадва

Четирима се спасиха от горяща къща в Карнобат

Издирват болен, напуснал дома в Лозево

43-годишен от Германия дойде да си търси интернет булката, на която превел 25 000 евро Булката обещавала да му пристане, но не заминала при него

Служители на СДВР задържаха 34-годишен крадец на велосипед На многократно осъждания за кражби Ц.С. е наложена 72-часова мярка за неотклонение

Пиян 17-годишен младеж открадна камион

Земетресения със сила над 4 по Рихтер край гръцките острови Закинтос и Крит

Кметът на старата столица и посланикът на Англия обсъдиха АМ Велко Търново-Русе

Дуа Липа и Стормзи взеха по два приза БРИТ

Плашат с детектор на лъжата шестокласничките, които се оплакаха, че са опипвани от учител

Знаете ли, ако ви разпитат пред детектор на лъжата, какво ще стане?!”. С такива реплики са сплашвани в училище шестокласничките, които се оплакаха, че са опипвани от учителя по физическо възпитание Здравко Караджов. Това заявиха майки на децата от коматевското ОУ „Захари Стоянов”, което вече седмица се тресе от скандали. Те твърдят, че размахване на пръст има и срещу деца, които разказаха за дърпане на уши и шамари от страна на началния учител Ангел Теменугов, пише marica.bg. „Той е със сърдечна криза, може да се наложи да го оперират и вие знаете заради кого!”, казали пък на тях.

Опитват се да вменят чувство за вина у учениците, негодува Звезделина Кирякова. Тя е сред инициаторите на официалната жалба от 18 март до просветния инспекторат и Държавната агенция за закрила на детето. Вчера Кирякова и други родители, които се разбунтуваха срещу нередности в коматевското школо, бяха повикани в районното полицейско управление. „Радвам се, че ще мога да кажа каквото знам и каквото мисля. Нямам какво да крия. Чула съм смущаващи неща от дъщеря ми и съм длъжна да реагирам”, заяви майката на четвъртокласничка. Жената обаче е притеснена, че може да се разгърне реваншизъм срещу децата. В последните дни имало по-строго отношение срещу тях и се пишели забележки в бележниците, което иначе не било обичайна практика.

Ангел Теменугов действително е със сърдечна криза и във вторник постъпи в болница, каза пред „Марица” директорката Елена Щерева. „Поставете се на мястото на тези колеги. Те са с дълъг стаж и авторитет, сега изведнъж единия го изкарват педофил, а другия – че пребива децата”, добави тя и отрече да са били сплашвани ученици.

„На майките искам да заявя, че направиха най-голямата грешка, като въвлякоха децата. Това ще рикошира върху тях”, обясни Щерева. Тя добави, че е поканила на разговор майките бунтарки, но те не пожелали да дойдат, даже не вдигали телефоните.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете