Миков: Кабинетът не прави реформи, а само говори

Кабинетът не прави реформи, а само говори. И нека не забравяме, че ДПС дава също подкрепа на управлението. Във важните гласувания участва и ДПС. Последният пример е гласуването за дълга. Просто искам да е ясно. Това обяви лидерът на БСП Михаил Миков пред bTV.

„Вече има листи на чакащите в болниците, след като хората си внасят осигуровки. Това реформа ли е... Защо 14 социални права бяха замразени, защо не се връщат парите на хората на минимална заплата”, каза Миков.

Попитан за случката около кмета на Пазарджик Георги Попов, Миков каза, че очаква реакции от различни институции. „Очаквам реакция от Сдружението на общините, на което той е председател. Нашият общински съветник Румен Петков е сигнализирал на местно ниво. Той е поставял тези въпроси в общинския съвет. Сега очаквам от НАП и прокуратурата да свършат работата си”, обясни Миков.

Лидерът на социалистите каза още, че избирателно му показват социологически изследвания, които показват БСП с нисък процент на доверие. „Вижте управляващите – общо правят 40%, а искат да правят промени в Конституцията. 10% за БСП сте го взели избирателно, защото има и други снимки на общественото мнение. Погледнато за последните 3 месеца само БСП расте, ако се види обща картина на доверието в партиите”, каза още Миков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини