5000 имота в Пазарджик са продадени за жълти стотинки

Пред Общинския съвет на Пазарджик не е бил поставян въпросът за имотите на кмета Тодор Попов. Това обясни в сутрешния блок на bTV общинският съветник от БСП Румен Петков. Той гостува заедно с колегата си Тодор Георгиев от ГЕРБ по повод разкритията за имотите на пазарджишкия градоначалник.

Двамата общински съветници многократно са разглеждали казуси за сделки с имоти на занижени цени. „От 2007 г. до края на 2014 г. в Пазарджик са извършени над 5000 сделки за продажба на общински имоти за жълти стотинки“, посочи Петков.

Общината е в остър финансов дефицит, който продължава вече няколко години. Общите дългове надхвърлят 30 млн. лева при собствени приходи 20-22 млн. Лева.

„Многократно са разглеждани редица сделки с извънпазарни начални цени и с един участник, които „създават съмнения и предпоставки за недобри практики”, коментира Георгиев. Той попита защо след като този имот е строен поне година и половина, институциите не са реагирали. „Къде е била държавата през тези година и половина, когато са подавани празни декларации”, поиска да знае още Георгиев.

Петков призова НАП и Сметната палата установят дали кметът е декларирал имот в село Црънча.

От своя страна председателят на Общинския съвет адвокат Хари Харалампиев, който беше начело на листата „Тодор Попов за Пазарджик”, защити кмета, като цитира публикации в местни медии, че Тодор Попов е най-успешният кмет на България.

„За да бъде обявен за такъв – значи има защо. Някои, които загубиха кметски пост, са много недоволни, затова има такава злост”, коментира Харалампиев, като заяви, че не е бил в селския имот на кмета и не е негова работа да знае откъде той има средства за него.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини