Йорданка Фандъкова: 90% от автобусите в София догодина ще бъдат нови и с най-високия екологичен стандарт

„Арестуваха“ камион с крадена дървесина във фабрика за пелети

Ловец от Елена се прострелял с пушката си Нараняването станало по невнимание при почистване на оръжието

България и Йордания засилват сътрудничеството си в търговията, земеделието, образованието, отбраната и борбата с тероризма

Разследват водач на джип, прегазил пастирско куче

Ало измамници завлякоха баба със 700 лева и злато

Прокуратурата: Няма достатъчно данни за извършено престъпление от Атанас Семов

Откриха тяло на 24-годишна жена в столичен хотел Задържан е 37-годишен мъж

Зелената икономика донесе Нобел на Уилям Нордхаус Той е един от привържениците на идеята за облагане с данък на вредните емисии

Тролейбусни жици паднаха върху кола в Пловдив, няма пострадали

Православната църква почита Свети Данаил

Вежди Рашидов открива нова изложба Темата на експозицията е “Пейзажът в акварела и главата в скулптурата”

Проф. Тодор Кантарджиев: Грипът се развива за около 2-3 часа

Русия използвала социални мрежи и медийни платформи за дезинформация по време на президентските избори в САЩ

Над 600 снегорина са чистили пътищата в страната през изминалата нощ

Чужди фирми искат да зареждат морските хотели

Чуждестранни фирми влизат в конкуренция с българските за снабдяването на морските хотели с храни, напитки и оборудване. Това стана ясно на XIII изложение “Храни и напитки – сезон 2015” в курорта Златни пясъци. На форума 90 компании представиха продукцията си пред мениджъри на стотина хотела от Северното Черноморие.

За първи път, освен дистрибутори на световни марки, на договарянето имаше директно участие на чуждестранни фирми.

Сръбски компании предлагаха хотелски и ресторантьорски софтуер, а испанска фирма показа затворени барбекю фурни, които не опушват заведенията, пестят 40 процента от дървените въглища и на тях може да се приготви блюдо за рекордните 4 минути.

Румънска дестилерия пък търсеше клиенти за своите алкохолни напитки. Нейните представители обясниха, че българските ресторантьори живо се интересували от ментата, защото тази напитка се харчела най-много в горещините, докато в Румъния по-оборотни били конякът и водката.

Български изложители коментираха, че морският сезон у нас тази година тръгва късно. “На север по Великден имаше рехави обороти от малкото отворени хотели, а на юг беше пълно мъртвило. Реалното договаряне тепърва предстои”, единодушни бяха представителите на няколко сладкарски и колбасарски предприятия.

“В това няма драма. Просто тази година Великден се падна по-рано от миналата и логично повечето хотелиери нямаха изгода да отворят и да поддържат празни обектите цял месец до майските празници”, коментира организаторът на изложението Тодор Сотиров.

Той бе категоричен, че и прогнозите за катастрофа на летния сезон са преувеличени и неверни. “Спадът на руските туристи ще е под 30%, и то в най-ниските ценови категории.

Той ще се компенсира от повечето поляци, немци, унгарци, молдовци. Дори очаквам да има лек ръст на нощувките”, обясни Сотиров.

Според него тази година в “Храни и напитки” участват 20 фирми повече от миналата. Следващата седмица подобно изложение ще има и в Слънчев бряг, където 120 фирми ще осъществят директни контакти с близо 200 хотелиери и ресторантьори.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.