Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Отведоха Октай Енимехмедов в Бургаския затвор

Окръжна прокуратура – Бургас приведе в изпълнение присъдата на Октай Енимехмедов. Той ще изтърпи ефективно наказание “лишаване от свобода” в размер на 3 г. и 6 месеца, потвърдено от ВКС. Според ВКС не са допуснати никакви процесуални нарушения от прокуратурата и няма основания делото да бъде върнато за ново разглеждане или Октай Енимехмедов да бъде оправдан, съобщиха от прокуратурата. Енимехмедов е осъден за закана за убийство по хулигански подбуди, предаде БГНЕС.

Припомняме, че на 20 април ВКС реши окончателно Октай Енимехмедов да лежи 3 години и половина в затвора за нападението над Ахмед Доган. От наказанието на Енимехмедов ще бъде приспаднато времето, в което е бил зад решетките и под домашен арест – около 2 години.

На 19 януари 2013г. бе извършен опит за атентат срещу настоящия почетен председател на ДПС Ахмед Доган. Тогава на драматичната VIII Национална конференция на ДПС Октай Енимехмедов се качи на сцената и насочи газов пистолет срещу него. Пистолетът засече и само щракна. В този момент Доган изблъска ръката на младия мъж, последва схватка между двамата, след което лидерът на ДПС падна на земята, а върху нападателя първи се хвърли секретарят на ДПС Мустафа Карадъйъ.

Енимехмедов беше задържан от полицията и разпитван часове наред. В началото му бе повдигнато обвинение в закана за убийство и хулиганство, което се отличава с особена дързост. На 26 февруари Софийски градски съд го осъди на 3 години и 6 месеца. Той беше признат за виновен за закана за убийство и оправдан по обвинението за опит за убийство на почетния председател на ДПС. През месец май излязоха и мотивите по делото, в които се казва, че Енимехмедов не е могъл да причини смъртта на Доган. Категорично по делото няма доказателства за умисъл на подсъдимия да умъртви Ахмед Доган. През октомври миналата година и втората инстанция Софийският апелативен съд потвърди изцяло присъдата на нападателя на почетния председател на ДПС.

По време на съдебната сага Енимехмедов бе пуснат под домашен арест, а в общественото пространство излезе информация, че това се е случило с уговорката да каже кой е поръчителят на нападението над Ахмед Доган.

През август Инициативен комитет, в който участва и брат му Метин Енимехмедов, издигна кандидатурата на Октай за народен представител. На изборите от 5 октомври обаче независимият кандидат от Бургаски район събра едва 474 действителни гласа или 0,01% от гласовете в района.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете