Ченалова: Доводите на прокуратурата, че може да се укрия, не кореспондират с доказателствата

При първоначалното налагане на мярката за неотклонение не разполагах с достатъчно време да се запозная с материалите по делото. Доводите на прокуратурата, че съществува реална опасност да се укрия не кореспондира с доказателствата. Това заяви съдия Румяна Ченалова по време на съдебното заседание на състав на САС във връзка с наложената й от СГС мярка за неотклонение „Парична гаранция” в размер на 8000 лв., предаде „Фокус”.

Ченалова посочи, че не може да се твърди, че може да се укрие или да окаже въздействие на свидетел, имайки предвид служебното ѝ положение. „Това може да се твърди за всеки човек”, допълни тя. Ченалова помоли съдът да не ѝ налага мярка за неотклонение, но допълни, че в случай че й бъде наложена такава – поне да ѝ бъде определен по-нисък размер на гаранцията.

Един от защитниците на Ченалова - адвокат Огнян Минев посочи, че тя не е била разпитвана и отбеляза, че са били разпитвани много на брой свидетели, които нямат отношение към делото и повдигнатото обвинение. Той поиска да се отмени наложената парична гаранция и изрази несъгласие с изводите на СГС по обвиненията за извършено престъпление по чл. 311 от НК.

Според него не следва да се иска или налага репресивна мярка за неотклонение за обвиненото лице, когато има съмнение за извършено престъпление и данните се доразвиват и събират.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини