На 23 януари 2019 да почерпят

Мултикулти извращения на номинациите за „Оскар“ Етнически квоти и политически послания с “Черната пантера” и “Зелената книга”

ЕК алармира за БГ гражданството (обзор) Институцията е обезпокоена от схемите за предоставяне на паспорти срещу инвестиции

Палестинец е убит след израелска въздушна атака в Газа

Комисията одобри Преспанския договор, утре влиза в гръцкия парламент

Би Би Си: Дейвид Бауи е най-великият артист на ХХ век За най-велик лидер на ХХ век е избран Нелсън Мандела

Африка спасява Пирин с подписи, събрани от „зелените“ Преброяване на „еколозите” поиска бизнесът

Майк Помпео: Очаквам напредък в ядрените преговори със Северна Корея

Американският заместник-държавен секретар Уес Мичъл подаде оставка

ВМРО предлага: Доброволни отряди срещу циганската престъпност Настояват за „Данък лукс” и преизчисляване на старите пенсии

Водолази търсят потънало 15-годишно момче във водите на микроязовир край Пловдив Детето отишло да се пързаля върху замръзналия водоем, който се пропукал и го погълнал

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 23 януари 2019

Пешеходец е загинал на място, пометен от кола на входа на Бургас

Проф. Кантарджиев: Недоказуема е точната бройка на починалите от грип

Партенки и манерки продава армията Предлагат се и бичкии

Запорират сметките на 800 фирми длъжници в Търновско

Банковите сметки на над 800 фирми от Велико Търново с невнесен в срок корпоративен данък в размер над 1 млн. лв. са пред запориране. Крутите мерки ще бъдат предприети ако до седмица собствениците не платят дълга си, или не представят обезпечение.

„Става дума за деклариран, но невнесен в законовия срок до края на март корпоративен данък в размер между 100 лв и 10 000 лв от фирми, регистрирани в цялата страна“, обясниха от Териториалната дирекция на НАП в старата столица.

За цялата Териториалната дирекция, която обхваща 7 области броят на просрочилите фирми е 3698, а общата сума на дължимия данък е 4,9 млн.лв.

Преди да започне принудително изпълнение, от НАП вече осъществяват контакт с представител на фирмата по телефона. От колцентъра на приходната агенция разясняват на длъжника възможностите за плащане и рисковете от неизпълнение на задълженията, включително възможността имуществото на дружеството да бъде изнесено на публична продан. На следващ етап ще бъдат прозвънени и други длъжници.

„По изключение, законът допуска плащане на части при временни финансови затруднения, но за целта длъжникът трябва да се свърже с публичен изпълнител в НАП, да представи обезпечение и погасителен план, поемайки задължение, заедно със старите, да покрива и всички нововъзникващи задължения към бюджета“, разясняват от приходното ведомство.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.