ДАНС проверява договори на Гърмен с частни фирми

ДАНС започна проверка на община Гърмен. Два дни служители на агенцията преглеждат документи на кметството. Интересували се от сключените договори между общината и частни фирми за последните 7 г.

"Оказахме им пълно съдействие и предоставихме всички документи, които поискаха. Работим нормално и проверката не пречи на дейността ни. Аз нямам никакви притеснения. Всичките ми действия са законни", каза кметът Минка Капитанова, която е на поста от октомври 2013 г., след като предшественикът й Ахмед Башев стана депутат от ДПС.

От ДАНС са поискали договори между общината и фирма "Исмаил Арнаутски -Стен-Строй", която извършва строителни и транспортни услуги. Разпитани са близо 20 бивши и сегашни служители на кметството, както и селски кметове. Обяснения са давали счетоводители и служители във финансовия отдел. Целта на проверката е да се видят както договорите, сключвани по време на управлението на Башев, така и тези за последната година и половина, когато Капитанова е на поста. Двамата влязоха в остър конфликт и взаимно пуснаха сигнали един срещу друг в прокуратурата.

"Подадох сигнал преди 2 месеца срещу сегашното управление на общината. При сключването на договор по проект по Трансгранично сътрудничество между община Гърмен и македонската община Босилово за транспорт, кетъринг и настаняване, ми поискаха да "върна ресто" в черна каса. След този натиск върху мен подадох сигнал. Нямам страхове от тази проверка, защото фирмата ми винаги е работила законно", каза бизнесменът Исмаил Арнаутски от Рибново.

Кметицата Капитанова пък бе категорична, че такова нещо няма. "Всеки може да твърди каквото си иска, но е добре да има и доказателства. Никога от никой не съм търсила пари и няма да търся. Спокойна съм, защото не съм направила нищо нередно", контрира Капитанова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини