Утре облаци от запад, температурите ще са между 17° и 22°

Атмосферното налягане е по-високо от средното за април – ще се понижи и ще се доближи до средната стойност за месеца. През нощта над страната ще бъде предимно ясно и тихо. Минималните температури ще бъдат между 1° и 6°. Утре от запад ще се заоблачава, най-късно над източните райони, съобщи “Фокус".

Привечер на места в Западна България ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб юг-югозападен вятър. Максимални температури между 17° и 22°. Над Черноморието денят ще започне със слънчево време, но след обяд от запад ще се заоблачи, но все още без валежи. Ще духа слаб вятър от южната четвърт. Максимални температури на въздуха: 15°-18°. Температурата на морската вода е 9°-10°.

Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Над планините облачността ще се увеличава и вплътнява и привечер в масивите от Западна България ще превали дъжд, над 2200 метра – сняг. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 12°, на 2000 метра – около 4°. През следващите дни от юг ще се пренася топъл въздух. Температурите ще продължат да се повишават и максималните ще са предимно между 17° и 22°, в неделя и понеделник на места и до 25°. В събота над страната ще има предимно значителна облачност.

На много места ще превали дъжд, след обяд е възможно да прегърми. В неделя валежи са малко вероятни. Ще има доста слънчеви часове. В понеделник преди обяд ще е слънчево, но по-късно през деня ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места в Западна България ще превали.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини