Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Ченалова: Мисля, че започва лов на вещици и част от тези вещици са магистрати

Започвам да си мисля, че започва „лов на вещици” и част от тези вещици са магистрати. Това каза съдия Румяна Ченалова, след като съдът потвърди наложената от Софийски градски съд мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 8000 лв., предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Не може да се представят справки за абсурдни престъпления. Как съдия може да извърши престъпление, свързано с производство на наркотици? Материалите по делото продължават да стоят.

Това са абсурди“, заяви тя. Според нея, начинът, по който е работено по това досъдебно производство е бил изключително пасивен – в рамките на 2-3 месеца са извършени разпити на няколко свидетели, което може да стане за един ден и изведнъж на 25-ти след изявленията, че почват арести на магистрати, се повдига такова обвинение. „Определено прокуратурата има общо, защото тя повдига обвинения“, смята Ченалова. Според нея става дума за някой, който е свързан с прокуратурата и има такъв интерес.

„Нямам никакви лични контакти с главния прокурор, но по начина, по който той коментира моето изявление във връзка с делото, виждам намек за това, че няма да се спре до тук. Дори може да се коментира като заплаха“, каза още тя.

“Много е възможно да е поръчка от изпълнителната власт”, заяви Ченалова. Тя допълни, че нейни близки, свързани със съдебната система, са я предупредили да се пази. Според нея повдигането на това дело е вид предупреждение да не засягат определени интереси. „Известни са ми доста неща за начина на работа на съдебната система и може би някои хора се притесняват“, заяви тя. Тя обясни, че преди не е казвала това, защото човек започва да говори, когато загуби всичко, когато е разочарован и огорчен от нещата, които се случват и няма какво повече да губи. Според нея не е престъпление това, че е премълчала лошите практики, за които е знаела.

“Не съм се срещала с Бойко Борисов”, каза тя относно излязла такава информация.
“Нито съм жертва, нито съм светица. Имам своите грешки”, допълни тя.
На въпрос относно делото „Октопод“ Ченалова отговори: „Не бих казала, че съм допускала гр

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете