Ченалова: Мисля, че започва лов на вещици и част от тези вещици са магистрати

Започвам да си мисля, че започва „лов на вещици” и част от тези вещици са магистрати. Това каза съдия Румяна Ченалова, след като съдът потвърди наложената от Софийски градски съд мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 8000 лв., предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Не може да се представят справки за абсурдни престъпления. Как съдия може да извърши престъпление, свързано с производство на наркотици? Материалите по делото продължават да стоят.

Това са абсурди“, заяви тя. Според нея, начинът, по който е работено по това досъдебно производство е бил изключително пасивен – в рамките на 2-3 месеца са извършени разпити на няколко свидетели, което може да стане за един ден и изведнъж на 25-ти след изявленията, че почват арести на магистрати, се повдига такова обвинение. „Определено прокуратурата има общо, защото тя повдига обвинения“, смята Ченалова. Според нея става дума за някой, който е свързан с прокуратурата и има такъв интерес.

„Нямам никакви лични контакти с главния прокурор, но по начина, по който той коментира моето изявление във връзка с делото, виждам намек за това, че няма да се спре до тук. Дори може да се коментира като заплаха“, каза още тя.

"Много е възможно да е поръчка от изпълнителната власт", заяви Ченалова. Тя допълни, че нейни близки, свързани със съдебната система, са я предупредили да се пази. Според нея повдигането на това дело е вид предупреждение да не засягат определени интереси. „Известни са ми доста неща за начина на работа на съдебната система и може би някои хора се притесняват“, заяви тя. Тя обясни, че преди не е казвала това, защото човек започва да говори, когато загуби всичко, когато е разочарован и огорчен от нещата, които се случват и няма какво повече да губи. Според нея не е престъпление това, че е премълчала лошите практики, за които е знаела.

"Не съм се срещала с Бойко Борисов", каза тя относно излязла такава информация.
"Нито съм жертва, нито съм светица. Имам своите грешки", допълни тя.
На въпрос относно делото „Октопод“ Ченалова отговори: „Не бих казала, че съм допускала гр

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини