Иван Иванов: КЕВР трябва да си извоюва политическа независимост, призната от обществото

КЕВР трябва да извоюва политическа независимост, призната от обществото. Това каза председателят на КЕВР Иван Иванов по време на заседание на Комисията за наблюдение на дейността на КЕВР, съобщи "Фокус".

"Настоящият състав на комисията беше избран от Народното събрание. Това беше направено с цел да се отговори на изискването на ЕК към българските власти да се постигне политическа независимост на този регулаторен орган. Ние поехме чрез клетвата си ангажимента да отговорим на това изискване. Основните предизвикателства са извоюването на политическа независимост, призната от обществото и заедно с това и корпоративна независимост", обясни Иванов. По думите му, изпълненията на тези две условия биха повишили авторитета на комисията.

"Всеки един от членовете гласува явно за всяко едно решение, което се приема. Народните представители изразиха подкрепа за по-голяма финансова подкрепа. Съгласно закона, регулаторът трябва да изгради своята структура и да приеме своя устройствен правилник", допълни Иванов. Той уточни, че освен председателя и комисарите, на централно разпореждане на председателя ще бъде главният секретар, одиторът и служителят по сигурността на информацията. Иванов посочи, че дирекциите на комисията са общо пет на брой.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес