35 000 лв. заплати не получили общинарите в Неделино

Около 35 000 лв. заплати от април миналата година досега не са платени на общинските съветници в Неделино от отстранения кмет Стоян Беширов. Това заяви вчера шефа на местния парламент Огнян Бабачев. По думите му Беширов е плащал възнагражденията само на две съветнички, останалите не получавали заплатите си.

Самия Бабачев е шеф на ОбС от ноември 2014 г. но сега не бил получил и лев като председател, а и като общински съветник.

Вчера беше първия работен ден на избрания от ОбС за кмет общински съветник Румен Русанов на мястото на отстранения от съда заради разследване градоначалник Стоян Беширов.

Без няколко души останалите 47 служители на общинската администрация също започнали нормално да работят. Русанов работеше в заседателната зала на управата, тъй като кметския кабинет продължава да е заключен, а ключа е в назначената от Беширов зам. кметица Фанка Георгиева.

Тя не иска да го издава, както и печата на общината, докато е в сила определение на съда, с което е задължена да ги съхранява. Русанов влязъл в залата в присъствието на полиция, след като сменили патроника на вратата и комисия направила опис на наличното вътре.

Новият кмет Русанов потвърди слуховете в Неделино, че управата му дължи средства. "Общината ми дължи 80 000 лв. от три години и нещо. Беширов обещаваше да ми ги изплати, но не го направи. Няма обаче да си търся парите от общината докато съм кмет. Имам строителна фирма от 20 години и само с това съм се занимавал", каза Русанов.

Според него община Неделино е във финансов колапс, тъй като сметките на управата са запорирани и няма оперативни средства, има 26 запора и се очакват още над 20 за извършени дейности на фирми от предишни периоди.

Новият кмет заяви, че ударно ще работи да се избегнат санкциите за неизпълнение по 25 проекта за над 20 млн. лв., по които фирмите спрели строителна дейност след като започна разследването срещу Беширов през ноември м.г. Русанов заяви, че ще възложи пълна финансова ревизия на всички дейности на общината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони