Валери Симеонов: Дервишкият танц бе посегателство в светая светих на демокрацията ни

Лидерът на Патриотичния фронт Валери Симеонов коментира в „Лице в лице” на bTV проявата в Народното събрание, при която бяха поканени да танцуват мюсюлмани дервиши. "Въпросът не е в някакъв танц. Това не е фолклорен, а ритуален, религиозен танц. Събитието беше проведено в най-представителната зала на парламента „Света София” и бе посветено на рождения ден на Мохамед. За срам на държавата там бе и зам.-министърът на отбраната Орхан Исмаилов", заяви той. „Имаше и продължително четене на Корана от одрински имам. И то в сърцето на парламента. Това събитие бе излъчено по три турски канала едновременно. Целият свят разбра, че има честване на един сектантски празник”, допълни Симеонов.

„България е част, един филиал на турската ислямска държава – това беше внушението. Мен ме засяга, че в светая святих на българската демокрация – парламента – се извършва такова посегателство. Не може който когато си поиска да прави нещо в парламента. Я си представете, че решат на байрама да колят теле в парламента! Ние уважаваме правото да религиозно предпочитание на всеки български гражданин, но не и това да се прави в парламента”, заяви Валери Симеонов.

Той посочи, че откакто е създаден през 2011 г. Патриотичният фронт, те имат една основна задача - свалянето на ДПС от власт.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини