Бикът е още по-разярен - Lamborghini Huracan от Mansory

Който си купува Lamborghini Huracan, едва ли мисли за тунинг. Защо му е, след като автомобилът стандартно разполага с 610 коня и изглежда зъл като разярен бик?

Воден от принципа, че и най-добрата кола може да се направи още по-добра, корифеят на тунинга Курош Мансори пръв от колегите си по света вкара в „операционната“ новия Huracan. Инженерите от неговото ателие Mansory нямат никакво притеснение да ровят под капака на технически шедьоври като Bugatti Veyron, Ferrari F12 Berlinetta и Rolls-Royce Phantom, като правят промени не само по задвижването, но и в дизайна. Един Huracan няма да им се опре, напротив – може само да спечели. И точно така се получава.

С инсталирането на турбокит MH1 мощността на автомобила е вдигната от 610 на 850 конски сили. Максималният въртящ момент скача от 560 Nm на 780 Nm, като е на разположение 1200 оборота по-рано (при 5300). Това се отразява положително на скоростните качества. Виждат се подобрения във времето за спринт от 0 до 100 км/ч – 2,9 секунди (стандартно 3,2 секунди) и в максималната скорост – 330 км/ч (стандартно 325 км/ч). Моторният ъпгрейд включва добавяне на единичен турбокомпресор, нова изпускателна система с клапи за управление на звука, нови дюзи за впръскване на горивото и система за управление на налягането и коригирана електроника за работата на двигателя и скоростната кутия.

Като специалисти в изработката на карбонови „костюми“, експертите от Mansory са пременили Huracan в официално черно „облекло“ от въглеродни нишки.

Още за Lamborghini ще откриете в новия брой на "Авто Труд"

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили