На Дунав мост 2 посрещнаха милионния автомобил, километрична опашка се вие на пункта

ТИР-ът на 45-годишния Бисер Славков от Ловеч стана милионния автомобил, който премина по Дунав мост 2. Тежката машина стъпи за гранична проверка броени минути след 17 часа в четвъртък на влизане в България. Нашенецът, работещ в частна фирма, се оказа, че идва от Австрия и превозва месо.

Славков, който от 13 г. е шофьор, получи картина, сувенири и специални стикери за колата, удостоверяващи, че тя е милионното МПС. За награда шофьорът бе освободен и от такса.

Посрещането на милионния автомобил бе съпроводено с огромни опашки от тирове в двете посоки. От българска страна колоната се вие повече от километър, а изнервени шофьори поясниха, че чакат с часове.

"Натоварването е огромно, особено в края на седмицата и почивните дни", каза изпълнителният директор на "Дунав мост 2 Видин-Калафат" Любомир Низамов. Само през първите три месеца на тази година трафикът е скочил с 30 %. За седмица през мегасъоръжението преминават между 12 000 и 13 000 МПС.

Празничното събитие бе уважено от видинския депутат от ГЕРБ Владимир Тошев, ръководството на областната управа, представители от кметството. От румънска страна пристигна и кметът на съседния град Калафат Мирча Гуца.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони