Виктор Ангелов от MasterChef: На пътя бъдете различни

Занаятът на Виктор Ангелов изисква безупречно чисти ръце, но в свободните си дни кулинарният корифей с охота ги цапа в гаража покрай любимите си коли. Неговото хоби да колекционира стари модели се е превърнало в обсебваща страст, на която посвещава много време и ресурси. Шефът на журито от телевизионното шоу MasterChef има интересен поглед върху автомобилния свят и го разяснява пред читателите на „Авто Труд“.

Покрай снимките на кулинарното шоу едва ли напоследък говорите много за автомобили, г-н Ангелов?

С журналистите – не. Но с приятели и любители си приказваме основно на тази тема.

Откога сте запален по колите?

От далечната 1980 година, когато баща ми купи семейния Mercedes. Това беше тогавашната Е-класа, W115 – рядък модел купе. В него за първи път се използва петцилиндровият дизелов мотор 300, който по-късно излиза на пазара във W123.

С Mercedes ли започва вашата автомобилна биография?

Не, имали сме и други коли. Например Trabant. Класически шестволтов модел 601, сивичък на цвят. Спомням си, че се возех прав на седалката отзад, значи съм бил много малък. В връзка с това ми хрумва, че трябва да намеря един хубав експонат. Ако някой разполага с добре запазен Trabant, да ми се обади.

Колко голям бяхте, когато се качихте на Mercedes?

На 7 години. Такава кола в „Люлин“, където живеехме, не се беше мяркала. Най-много още един Mercedes да е имало. В цяла София собствениците на Mercedes бяха по-малко от 20 души.

Цялото интервю с Виктор Ангелов четете в новия брой на списание "Авто Труд"

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили