Бербатов остана зад Стоичков в Европа

Димитър Бербатов не успя да задмине Христо Стоичков като голмайстор №1 на България в европейските турнири. След като игра едно полувреме и „Монако“ отпадна с 0:0 срещу „Ювентус“, нападателят може и да не участва повече в Шампионска лига или Лига Европа. Договорът му с „Монако“ завършва, а засега не е ясно дали ще бъде подновен. Говори се за продължаване на кариерата в САЩ или Близкия изток.

В европейските турнири Камата има 35 гола, а Бербатов – 34, като стартира със 7 попадения за ЦСКА срещу молдовския „Конструкторул“ (във втория двубой заби 5 за 8:0). Стоичков все още води на Берба и само в турнира на шампионите - 18 срещу 15 гола. Кавалера на „Златната топка“ ги вписа в актива си с екипите на ЦСКА и „Барса“, а Бербатов - за „Байер“, „Манчестър Юнайтед“ и „Монако“.

Срещу „Ювентус“ благоевградчанинът почти нямаше шанс да се разпише. Както и в първия мач той остана на резервната скамейка. Португалският треньор Леонардо Жардим странно вече не припознава 34-годишния българина като основен голмайстор на тима. Освен това тръгнаха слухове за конфликт между Берба и наставника.

Нападателят на „Монако“ е единственият българин, стигал до 3 финала в Шампионската лига, но за съжаление всичките са загубени. Той влезе като резерва при два от тях – срещу „Реал“ (1:2) с „Байер“ и срещу „Барса“ (0:2) с „Манчестър Юнайтед“. При третия Алекс Фъргюсън го остави извън групата и „дяволите“ загубиха с 1:3 от каталунския гранд. Стоичков има във визитката си два финала в най-големия турнир - победа и загуба като титуляр. В първия опит „Барса“ би „Сампдория“ с 1:0 през 1992 година, а два сезона по-късно падна от „Милан“ с 0:4.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят