Дългата ръка на Киелини разсмя интернет

Божията ръка принадлежи на Диего Марадона. Италианецът Джорджо Киелини е много далеч от класата на аржентинския гений при играта с топка в краката, но не му отстъпва по сръчност с ръцете. В реванша “Монако” - “Ювентус” (0:0) бранителят демонстрира “класа”, за която и вратарят Джанлуиджи Буфон може да му завиди.

Още в 50-ата секунда Киелини отне топката от краката на Жоао Моутиньо с... дългата си ръка. И получи само жълт картон. Сцената даде повод на шегобийците в социалните мрежи да създадат оригинални колажи на италианеца (на снимките). Един от фотомонтажите показва, че с такава игра Киелини нямаше да позволи на Марадона да вкара с ръка в четвъртфинала Аржентина - Англия (2:1) на световното през 1986 г.

Благодарение на безкомпромисната си игра в защита “Ювентус” се класира за първи път на полуфинал в Шампионската лига от 2003 г. Италиански клуб не беше стигал до голямата четворка в турнира от 2010-а, когато “Интер” спечели купата. И в реванша, както и в първия мач (1:0 в Торино), “Старата госпожа” получи кокетно намигване от съдията. Реферът Уилям Колъм можеше да свири дузпа в 36-ата минута, когато Киелини и Артуро Видал събориха Жофри Кондогбиа в наказателното поле. Крайно недоволен от подминатото нарушение остана Вадим Василиев, вицепрезидент на “Монако”. “Разочарован съм от отсъжданията и в двата мача - коментира руснакът. - В името на честната игра видео повторенията могат да помогнат на съдиите да вземат правилното решение. От нашия отбор съм горд! Същото изпитват президентът на клуба Дмитрий Риболовлев и принц Албер.”
“Тъжен съм от отпадането, но съм доволен от играта - заяви Леонардо Жардим, треньорът на “Монако”. - Съдийските решения ще ги коментират другите. Не бяхме по-слаби от “Ювентус” и не заслужавахме да отпаднем.”

В италианския лагер цари еуфория. “Искаме финал”, точи зъби треньорът Масимилиано Алегри. “От 12 години чакам този момент”, радва се Буфон.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят