Футболен елит се чака в София през юни

Христо Стоичков е поканен за ВИП гост на конгреса на ФИФПро на 12 юни в София. Кавалерът на „Златната топка“ е почетен председател на асоциацията на българските професионални футболисти. България членува във ФИФПро от 8 години. Камата е дал принципно съгласие, че ще бъде на голямата церемония в хотел „Хилтън“.

В ролята на домакин страната ни е поканила над 120 чуждестранни гости. Често на подобни мероприятия присъства и Мишел Платини, президентът на УЕФА. ФИФПро вече има сериозен глас при вземането на решения в световния футбол, защото говори от името на всички професионални футболисти. Няма да е чудно, ако събитието уважат премиерът Бойко Борисов и президентът Росен Плевнелиев, които ще получат покани.

Стоичков бе за последно в България, за да връчи копие на „Златната топка“ и „Златната обувка“ за голмайстор №1 в Европа на музея на ЦСКА. Камата бързаше да се прибере в Маями, където е основният анализатор на американския канал „Унивижън“ за мачовете от американската Мейджърлига и мексиканската първа дивизия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ