Акушерка душила бебе, удряла го с шише (Обзор)

Акушерка от столична частна болница е арестувана, след като удряла с ръце и със стъклено шише по главата и тялото новородено дете. На Емилия Ковачева днес бе повдигнато обвинение за опит за умишлено убийство на 4-дневното бебе, съобщиха от прокуратурата.

Детето се родило на 14 април в болница “Софиямед” и било здраво и доносено. Три дни по-късно Емилия Ковачева била дневна смяна като дежурен акушер. Взела и нощната смяна. Към 2 ч на 18 април тя започнала да бие бебето. Опитвала се и да го задуши, като притискала с ръце вратлето му, казаха от прокуратурата. Оттам обаче не съобщиха каква е причината за жестокостта. На сутринта дежурният лекар установил понижен тонус на детето и веднага започнало лечението му. По-късно състоянието на новороденото се влошило.

От болницата обявиха, че акушерката е отстранена заради установени “груби нарушения на служебните задължения, професионалната етика и морал”.
От побоя бебето е с тежка черепно-мозъчна травма, мозъчен оток и кръвоизлив. То било преместено в болница “Токуда”, откъдето алармирали полицията.
“Животът му вече е вън от опасност и вероятно ударите не са нанесли трайни увреждания. Към момента детето е в реанимацията”, съобщиха от “Токуда”. Детето вече дишало свободно и не е на апаратна вентилация. Ще се направи и ядрено-магнитен резонанс, за да се установи дали няма и други наранявания.
В момента Емилия Ковачева е задържана за 72 часа и ще бъде поискан постоянен арест. Тя е от Самоков.

По непотвърдена информация Ковачева е майка на две деца. Нейни колеги я описаха като добър служител и се чудеха какво е отключило агресията й.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини