Командос от СОБТ помагал на контрабандисти на цигари

Командос от Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ) на МВР е помагал на контрабандисти на цигари, съобщи прокуратурата. Пловдивските обвинители са повдигнали две обвинения на антитерориста Драгомир Драгомиров.

Арестът на служителя на СОБТ е покрай разбития на 29 март т.г. канал за внос на нелегални цигари от Турция в България. Драгомиров е обвинен, че е помогнал на двама турски шофьори на ТИР-ове – Ремзи Караибрахимоглу и Яшар Коч, както и на помагача им Михаил Млекаров в държане на цигари без бандерол за над 24 милиона лева. Командосът ги съветвал и как да пренесат през границата стоката, твърдят от прокуратурата.
Драгомир Драгомиров е задържан с прокурорско постановление за 72 часа. Днес съдът в Пловдив ще решава дали да го остави за постоянно в ареста.

Общият брой на обвиняемите по делото за контрабанда през ГКПП-Капитан Андреево вече е 16 души. Сред тях са трима митничари, граничен полицай и собственик на спедиторска фирма. Данните от разследването сочат, че по канала са преминали 17 турски ТИР-а с нелегални цигари. Два от тях бяха заловени на 29 март в склад в Пловдив и в района на граничния пункт. Преди дни бяха открити още два на паркинги в София, но цигарите от тях бяха изчезнали.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.