Шофьорът се опитал да избяга, след като убил малкия Петьо Гевечанов (Обзор)

Шофьорът убиец Цветан Пъков от Панагюрище се е опитал да избяга от местопрестъплението, след като прегазил 6-годишния Петьо Гевечанов. Това заявиха почернените родители на детето. Бащата Петър и майката Десислава научили това от работник на Пъков, който пътувал в белия джип "Ауди Q7" на 14 април и станал пряк свидетел на жестоката катастрофа. От страх да не загуби работата си човекът отказал да се яви като свидетел по делото, твърдят родителите.

Днес те и техни близки бяха дошли в Апелативния съд в Пловдив, който гледа жалбата на Пъков срещу наложения му арест. Магистратите я отхвърлиха и оставиха шофьора убиец зад решетките. Роднините на Петьо представиха пред съдиите петиция с искане за справедлив процес, подкрепена от 10000 души, но съставът отказа да я приеме, защото не решава делото по същество, а гледа само мярката за неотклонение на Пъков.

Панагюрци разказаха вчера, че Пъков е фалирал фирмите си и затова се води безработен. Дължал пари на много свои работници, но продължавал да живее като баровец.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право