Пилот приземи аварийно самолет в Ню Йорк, пътници изгубили съзнание

Пилот на американската авиокомпания SkyWest бе принуден да приземи самолет със 75 пътници на борда в сряда, след като е съобщил за катастрофална загуба на налягане в кабината насред въздуха, предаде Fox News.

Полет 5622 се е снижил с над 9000 метра само за 8 минути и е кацнал аварийно в Бъфало в щата Ню Йорк. Извънредната ситуация на борда е възникнала около половин час след излитане на машината, когато пътниците на самолета Embraer 175, пътуващ от Чикаго за Кънектикът, започнали да губят съзнание, а други започнали да изпитват световъртежи да им се гади.

След приземяването на самолета първоначално от SkyWest заявиха, че машината се е приземила „като предпазна мярка”, заради чувстващ се зле пътник и отрекоха да е имало технически проблем, което на свой ред противоречи с разказите на хората, намирали се на борда. По-късно от авиокомпанията съобщиха, че нова информация от медицински лица е потвърдила, че „общо трима пътници са изгубили съзнание по време на полета”.

Медицинска сестра Мери Кънингам заяви, че е помагала на пътник в безсъзнание, докато друг е припаднал до нея, а трети са започнали да се чувстват зле. „Стюардесата и аз започнахме да се чувстваме неразположени. Трябваше да седна. Не ми достигаше въздух, имах световъртеж и не се чувствах добре”, разказа Кънингам пред Ен Би Си.

.Първоначално бе съобщено, че вратата на кабината се е отворила по време на полета,което е довело до загуба на налягане. Когато самолетът се е приземил, от Агенцията за гражданската авиация в САЩ разпространиха изявление, в което се казва, че „екипажът е съобщил за проблем с налягането и е обявил аварийна ситуация”преди кацането в Бъфало. По-късно, във второ изявление Агенцията не спомена проблема с „налягането”.

При това, официално лице, запознато с инцидента, е казало пред LA Times, че екипажът наистина е съобщил, че врата на самолета се е отворила на височина от над 11 000 метра,довеждайки до „бързо разхерметизиране”. След кацането от SkyWest обявиха тази информация за невярна и добавиха, че разследват какво се е случило на самолета.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят