Прокурори и лекари плакали, когато гледали записи как акушерката пребива бебето

40-годишната акушерка Емилия Ковачева се е отнасяла добре към останалите бебета в болницата. Гушкала ги е грижовно и ги е галела. Това заяви пред Нова телевизия говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова.

Към настоящия момент обвиняемата се е възползвала от правото си да не дава обяснения, каза още Арнаудова.

Арнаудова съобщи още, че няма показания на колегите й, че е имала проблеми. "Нямаме обяснение за случилото се", поясни още тя. Колегите на акушерката са плакали, когато са гледали записите от камерите в болницата, които са разкрили какво точно се е случило със 7 - дневното бебенце. Плакали са и прокурори.

Стана ясно, че акушерката е карала втора последователна смяна, когато е извършила деянието. Румяна Арнаудова, съобщи още, че по тялото на детенцето има множество удари. По думите й, направила е опити да го задуши, стискайки гърлото му.

Назначена е психологична експертиза на обвиняемата, съобщи говорителката на прокуратурата.

В студиото гостува и д-р Валентина Григорова, зам.-директор на Първа АГ болница “Св. София”. Тя обясни, че наистина на моменти е трудно да се работи, особено ако преумората е огромна, но поясни, че ако е достатъчно психически стабилен един лекар или една акушерка, би се справила.

Д-р Григорова е категорична, че случаят с 40-годишната акушерка и 7-дневното бебе има предистория. Зам.-директор на Първа АГ болница “Св. София” напомни за тежките условия, в които работят гинеколозите и акушерките. По думите й, поради ниското заплащане, много от тях работят на няколко места. Д-р Григорова призна и, че многократно се налага на колегите й да дават извънредни смени, но разясни, че никога те не са били една след друга и винаги е имало почивка между тях.

Стана ясно още, че майката на пострадалото бебенце е изпаднала в следродилна депресия след случилото се с детенцето й.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини