Патриарх Неофит поиска и даде прошка в храма ”Света Неделя”

Делян Пеевски: Противниците ми са хората, ограбили България

Пропадане в снежна козирка убива Ния (обзор) Седнала да си сложи котки на краката върху снежна козирка, която се сринала

Турист почина на ски писта „Кулиното”

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в понеделник, 19 февруари 2018

Десет души са затрупани от лавина в Алпите

Италиански „Левски“ на старта

НФСБ провежда шествие по повод 145 години от гибелта на Апостола на свободата

Протестиращи пред парламента: Не гласувайте тайно Конвенцията

Вижте поклонението пред паметника на Васил Левски в София

Сблъсъци между фенове на “Ботев” и полицията в София

Армията купува 450 000 халосни патрона

Откриха мъртъв 52-годишен мъж на ски писта в Банско

Чешки, румънски и полски полицаи идват за сезона Командированите ще пристигнат в началото на юли

Борисов лобира за балкански проекти

Повдигнаха обвинения за смъртта на четири лица при срутването на хотел Вероника

Вчера Окръжна прокуратура – Варна, в резултат на воденото активно разследване от екип от прокурори и следователи на причините и обстоятелствата довели до смъртта на четири лица при срутването на хотел „Вероника” в курортен комплекс „Слънчев ден” – Варна, повдигна обвинения за извършено престъпление по чл. 123, ал. 3 вр. ал. 1 от НК. Това съобщиха от Прокуратурата на Република България.

Към наказателна отговорност са привлечени двамата технически ръководители и координаторът по Здравословни и безопасни условия на труд от фирмата изпълнител -„Планекс” ООД, както и техническите ръководители на фирмата подизпълнител – „Бултранспорт груп“ ООД. Те са били наети от изпълнителя, за да извършат събарянето на хотел „Вероника“. Обвинение е повдигнато и на собственика на фирма „Дигинг“ ООД, който е участвал лично в този процес в деня на инцидента.

За извършване на строителната дейност по събаряне, на 08.04.2015 г. са били наети и пострадалите Борислав Стефанов, Манол Манолов, Тодор Тодоров и Йосиф Стефанов. Тази дейност представлява източник на повишена опасност и изисква стриктно спазване на правилата за безопасни и здравословни условия на труд, разписани в Закона и наредбите по приложението му. Поради немарливо изпълнение на служебните си задължения, обвиняемите не са спазили тези правила и норми и по непредпазливост са причинили смъртта на пострадалите.

На всички обвиняеми е взета мярка за неотклонение „Подписка”. Наложена им е и мярка за процесуална принуда „Забрана да напускат страната без разрешение на прокуратурата“. Деянието, за което са привлечени към наказателна отговорност е наказуемо с лишаване от свобода от три до десет години.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.