Илияна Йотова: България наложи Западните Балкани в политиката на ЕС

“Инерком груп” купува бизнеса на ЧЕЗ в България за 320 млн. евро

Николай Николов: Защо кметът Фандъкова не иска да отговори на въпроси за небостъргачите на НИКМИ?

Сергей Лавров: НАТО ще принуди балканските страни да приемат философията на противопоставяне Алиансът не е в състояние да отговори на терористичната заплаха, посочи външният министър

Финансовият министър Владислав Горанов е поискал обяснение за драстичните разминавания в сметките на НЗОК

Стоян Александров пред “Труд” за обвиненията в лихварство: Нямам никакъв коментар

Бойко Борисов ще участва в неформалното заседание на Европейския съвет в Брюксел

„Инерком“ купува ЧЕЗ в България

Честват 135 г. от създаването на Варненското медицинско дружество

Над 70% от операциите в Урологията в Търново са ендоскопски

Цветанов и Нинова с общ законопроект Дават на родителите на загинали военнослужещи по време на задгранични мисии наследствени пенсии

Иракските власти предадоха на руските четири жени и 27 деца, свързани с “Ислямска държава”

Детска ясла в Монтана грейва по „Красива България”

Недохранените 3-годишни близнаци Стефан и Габриела отиват в дом или в приемно семейство Социалните служби установили, че не е подходящо да изпратят децата при баба им

Международен конкурс избира най-добрата концепция за нов градски център на Велико Търново

Германия иска да предадем българин, обвинен в три престъпления

Варненският окръжен съд задържа Георги Йорданов от Долни чифлик на основание на Европейска заповед за арест (ЕЗА), съобщиха от пресцентъра на съда.

Властите в Германия искат ареста и предаването на българина, за да го разследват за трафик на жена, принуждавана да проституира, за грабеж и телесна повреда.

Прокуратурата в Мюнхен, Бавария е посочила в документите, изпратени до България, че престъпната дейност е осъществена през август и септември миналата година.

Йорданов е извел от страната млада жена, за да проституира в Германия. Той прибирал всяко “заработено” от нея евро, а при опит от страна на момичето да задели нещо за себе си – следвала саморазправа, заплахи и бой.

В края на август потърпевшата поискала да се завърне в България, но това й струвало нова серия заплахи за живота, дори за здравето на близките й и побой. В началото на септември 2014 година младата жена успяла да се свърже със свой близък, за да предупреди, че е в опасност.

Йорданов чул разговора и пребил жертвата си. Разследващите в Германия настояват Георги да бъде изпратен, за да бъде водено наказателно преследване спрямо него. Те посочват, че максималното наказание, което може да получи там е 15 години “лишаване от свобода”.

Днес ВОС прецени, че всички изисквания на ЗЕЕЗА са спазени. Германия е предоставила гаранция, че ако бъде осъден там, Йорданов може да търпи наказанието в родината си. Самият той декларира пред съда, че иска доброволно да бъде предаден на компетентните власти в Германия, за да докаже невинността си.

Това изявление Йорданов трябва да повтори идната седмица пред друг състав на ВОС, който ще разгледа по същество въпроса за предаването му във Федералната република. До тогава той ще остане с мярка за неотклонение “задържане под стража”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете