Акушерката пребила бебето, защото плачело и я изнервяло

Акушерката Емилия Ковачева е удряла новороденото, защото то е плачело повече от другите деца в стаята и това я изнервило. Това е обяснила самата 40-годишна жена при разпитите в полиция, съобщава БНР.

Близки до разследването обясниха, че акушерката е удряла бебето с юмрук и шише, докато преминавала покрай него.

На записите от видеокамерите се видяло, че жената минава покрай кошчето и удря детето с юмрук. Минута по-късно тя започнала да повива съседното новородено. Действията и се повтаряли няколко пъти във въпросната нощ, обясняват криминалисти.

Акушерката се е държала нормално с останалите бебета и е проявявала агресия единствено към това дете. В стаята, в която е било битото дете, е имало общо четири или пет бебета, обясниха източници от СДВР, гледали записите от камерите в помещението.

Ще се изяснява и какво се е случило от момента на побоя до вечерта, когато детето е било откарано в болница “Токуда” в тежко състояние. Близки до разследването твърдят, че решението за преместване на детето е на млада лекарка от болница “Софиямед“, която е видяла тежкото състояние на новороденото.

От полицията първо са разговаряли и с майката на детето, но тя е изпаднала в шок от случилото се.

Първоначално се е смятало, че проблемите на детето са вследствие на раждането. Едва ден по-късно излязла истината.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.