Германски военни в Източна Европа се оплакват от липса на зимно облекло

Мадуро поиска диалог с Тръмп

Фърги за се извини за гавра с химна на САЩ (ВИДЕО)

Русия ограничава продажбата наа алкохол за Мондиал 2018

ЕС може да спести 25 млрд. долара годишно с ползване на повече зелена енергия

Откриха антична сграда при ремонт на улица в центъра на Пловдив

Гърция ще получи транш от 5,7 млрд. евро през пролетта

Времето ще бъде облачно

Слави и Ку-ку бенд забиват в O2 Арина в Лондон на 9 юни Най-голямата зала в Европа ще отвори врати за родните музиканти

Чужденци разбиха сладкарница в София и откраднаха десерти Нарушителите сами признават вината си

Русенци на протест за чист въздух

Русия е готова да помогне за решаване на конфликта в Африн

Ученик помогна за залавянето на крадец, опитал да разбие къща

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 20 февруари 2018

Почетоха Левски в Сливен и областта

През 2029 компютрите ще могат да правят всичко, което могат да правят хората, само че по-бързо и по-добре

3300 човека от 40 държави посетиха седмото издание на CEEDS’15 by Webit

С този цитат на световно признатия инженерен гений Рей Куртцвайл, серийния предприемач и инвеститор в технологични компании Пламен Русев откри и закри най-голямата технологична конференция в Централна и Източна Европа – CEEDS’15 by Webit и продължи “Апелирам към бизнесът от цяла Централна и Източна Европа в тази зала да подкрепи Ансип в похода му към бъдещето на Европа“ думите бяха изречени в подкрепа на Вице Президента на Европейската Комисия (който беше сред лекторите на събитието) и усилията му за изграждането на т.нар. Единен Дигитален Пазар в Европа.

Защо това е толкова важно Европа? “Технологиите се развиват и променят света със скорост, която е непозната в историята до сега, а всички знаем, че това е само началото. Към настоящия момент няколко стотин човека основно от Силициевата долина реално имат възможностите, позициите и потенциала да водят протичащата дигитална и социална революция. Европа, с много малки изключения не играе кой знае каква роля в този процес – това не е добре нито за Европа, нито в частност за България. И тук искам да кажа, че не е въпрос на това дали в Америка има повече таланти или в Европа. Талантът е разпределен поравно навсякъде по света. Образованието и мащабът играят все по-важна роля днес, когато коктейлът от дигитализация и глобализация става все по концентриран. Общия европейски пазар е с почти 30% по-голям от американския, но много фрагментиран. Днес Европа има обединен офлайн пазар, но разединен дигитален, за разлика от САЩ. Ако бизнесът подкрепи инициативата Единен Дигитален Пазар, това ще означава повече добавена стойност за потребилите, повече работни места и повече иновация и развитие на предприемачеството. А именно това е нужно днес, когато Европа има толкова висока безработица, особено сред младите. Само една стартираща компания създава средно 5 работни места – представете си колко работни места биха се открили ако броят на стартапите им достигне този в САЩ” казва Русев. “Само така ние ще можем да гарантираме бъдеще за децата си и потенциал Европа да се превърне в създател на технологични решения и лидер с бъдеще, а не ползвател на технологични продукти и услуги, произведени в САЩ или Азия.”

През втория ден на CEEDS’15 на сцената излязоха топ-мениджъри на SAP, Microsoft, Ford, the Austrian Space Forum, Eliademy, инвеститори от Intel Capital, Orange Ventures, 3TS Capital, Forbes Media и много други.

“Alibaba е най-големия ритейлър в света, макар да не поддържат собствен инвентар. Facebook е най-популярната медия в света, без да създава собствено съдържание. Airbnb се превърна в най-големия доставчик на туристически услуги, а няма собствени хотели – всички те “разрушиха” бизнес циклите във вида, в който ги познаваме на всички нива и въпреки това всички те са част от най-успешните компании през последните години. Умението да бъдат усвоени закономерностите на “споделената икономика” и анализът на “големите данни” е това, което ще движи бизнеса през следващите години”, сподели на сцената Игор Бойкър – маркетинг консултант на Nike, Uniliver Amazon.

На сцените на събитието бяха обсъждани технологиите в сферата на космонавтиката и еволюцията в сътрудничеството между човека и робота, иновациите в костюмите на космонавтите и как взаимодействат с човека, който ги носи.

Засегната беше още еволюцията в образованието и как онлайн образованието повлиява традиционната педагогика, правейки я по-ефективна, а също така и колко важно е професионалното и квалифицирано обучение.

Дискутиран беше въпроса за сигурността на данните, анализът и обработката на “големите данни” и партньорството между играчите на пазара като сигурен подстъп към овладяване на “технологичната еволюция”.

CEEDS’15 by Webit завърши с дискусионен панел с и едни от най-успешните български предприемачи и основатели на Telerik , Walltopia, Chaos Software, Webit които заявиха своята позиция, че успехът не се измерва само с пари, а с възможностите да направиш живота на повече хора по-добър. Коментира се и темата, за нуждата от „внасяне“ на огромно количество умни и квалифицирани млади хора, който да намери решение както на демографската криза, в която реално се намира България, така и да даде изключителен тласък на развитието ни като технологична дестинация.

Само след няколко дни – на 11 май в Дубай ще се състои DIGIT.MENA by Webit, а в началото на октомври в Истанбул ще се състои Webit Global Congress.

Годишно световните събития Webit събират над 15 000 души от цял свят и подпомагат предприемачи от цял свят, предоставяйки им маркетинг ресурси, менторинг и възможност за развитие като ги свързват с инвеститори, медии и корпорации.

За световната серия събития Webit:

Световната серия събития Webit e създадена от Пламен Русев, български сериен предприемач и инвеститор. Заедно със съпругата си Аниела Русева и международния им екип само за 6 години те наложиха събитията Webit сред най-престижните и влиятелни форуми за дигиталната икономика и като единица мярка за най-високо ниво място за среща на световни технологични, дигитални, маркетинг, рекламни и медиа експерти. Наред с това тяхната фондация Webit Ambassadors Foundation подпомага предприемачи от цял свят, като предоставя маркетинг ресурси, менторинг, и създава възможност за младите и иновативни компании да се свържат с инвеститори, медии и корпорации. През 2014 над 1600 стартиращи компании кандидатстваха за този грант, от които 180 бяха избрани.

Първото Webit събитие се състоя в София през октомври 2009 година. Днес събития Webit се провеждат в Истанбул, Турция; Дубай, Обединени Арабски Емирства; София, България, а предстоящи са събития в Китай и Индия.

Над 400 от най-известните технологични, дигитални, медиа и реклами световните лидери презентират годишно в рамите на събитията Webit, а общо над 15’000 са посетителите на събитията в цял свят, като броят им расте ежегодно. За последните 6 години събитията Webit са посрещнали над 40 000 посетители от над 110 държави. Световните медии, представители на най-големите корпорации и топ инновативните предприемачи определят събитията Webit като събития без аналог за пазарите, в които се провеждат, а именно Централна и Източна Европа, Близкия Изток, Африка и части от Азия.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.