Общо 37 години затвор за обвинените в убийството на Николай Радев от Дупница

Общинските съвети без лекари и юристи Декларации за несъвместимост ще се подават след следващите местни избори

Община Елена получи дарение от Швейцария за доброволното формирование

Таня Андреева: Скандалите в здравеопазването между министрите и управителите на НЗОК са по-скоро традиция, отколкото изключение

Мошеник отнесе глоба от €208 000 в Мюнхен

Четворен ръст на морбили в Европа И България е в тревожната статистика на СЗО

Десетки убити и ранени граждани на Русия и ОНД при сражение в Сирия

Столичната община съветва гражданите какво да правят при терористичен акт При взрив в метрото лягайте на пода, инструктират от "Московска 33"

Мароканецът, задържан у нас за тероризъм, ще остане 90 дни в ареста

Лавров заяви, че ситуацията в Африн може да се реши чрез пряк диалог между Дамаск и Анкара

Спасителите на Преслав с екипировка от Швейцария

Адвокатите на Йоан Матев искат да бъде преместен в Софийския затвор Съдът даде ход на делото за убийството на Георги Игнатов

Григор дал 14 проби миналата година

Съдът отказа да освоби предсрочно братоубиец

Обществената трапезария в Търново ще работи без прекъсване цяла година

Спипаха нова банда ало измамници ужилили баби с 2000 лв.

Криминалисти от Горна Оряховица спипаха новосформирана банда от телефонни измамници, които за един ден “ужилили” две възрастни жени с общо 2000 лв. Тримата задържани са град Ветово, Русенско.20-годишния А. П., известен на полицията, 21-годишния Г. В. с прякор Бодито, който е с чисто съдебно минало и 16-годишно момче се озовали в ареста в четвъртък.

Престъпното трио било заловено след като в сряда в полицейското управление в железничарския град бил получен сигнал от 75-годишна жена от лясковското село Джулюница. Пенсионерката се ожалила, че непонати и позвънили на домашния телефон, успели да я заблудят, че дъщеря и си е счупила крака. В разговора мъж, който се представил се за д-р Николов и поискал 7000 лв за лечение. Потърпевшата обяснила, че не разполага с такава сума и дала на ало мошениците 500 лв.

По-късно същия ден друга жена от същото село също била завлечена по същата схема. Първоначално на нея също била пискана сумата от 7000 лв., след което “д-р Николов” склонил на 1500 лв.

В престъпната акция на 16-годишния младеж била възложена ролята на “муле” и той взел банкнотите от стариците. За осъществяване на незаконната си дейност измамниците дори си били наели шофьор от Лясковец. Тримата ветовчани се свързали с нищо неподозиращия мъж като взели телефона му от обява, която бил публикувал в интернет, че си продава колата.

Първо го поразпитали за автомобилът и като разбрали, че все още не е изтъргуван му предложили да припечели 100-150 лева от транспортна дейност.
Благодарение на светкавичното разследване, криминалистите от Горна Оряховица влезли в дирите на извършителите. Още същата нощ след получаване на парите от извършените измами, те били задържани на паркинг пред голям търговски обект в Русе. Тримата тъкмо били седнали в заведение и си били поръчали бира, за да полеят “удара”. Единият от тях се оказало, че шофира без да има книжка. При личните обиски от тях са иззети 5 мобилни телефона и 6 СИМ карти, имащи отношение към извършените телефонни измами.

Задържани са за 24 часа. В четвъртък Районната прокуратура в Горна Оряховица им е повдигнала обвинения за извършените престъпления. Наложени са им мерки за неотклонение “подписка”. Отнетите при двете измами суми са изцяло възстановени на потърпевшите.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете