Барса се натъкна на Байерн, Реал вади късмет с Юве на полуфиналите на Шампионската лига

Барселона ще се изправи срещу Байерн Мюнхен на полуфиналите на Шампионската лига, това отреди тегленият днес по обяд жребий. Първата среща ще бъде на "Камп Ноу", а реваншът ще бъде на "Алианц Арена".

Другият полуфинал в надпреварата изправи един срещу друг Ювентус и Реал Мадрид. "Бианконерите" ще са домакин в първата срещата, а реваншът е на "Сантияго Бернабеу".

Първите мачове от полуфиналите на Шампионската лига са на 5 и 6 май, а реваншите са на 12 и 13 май.

Барселона и Байерн се изправят за трети път един срещу друг на полуфиналната фаза от надпреварата. Баварците и в двата случая са елиминирали своя съперник. Това става за първи път през сезон 1995-96 и след това през 2012-13 г.

Ювентус и Реал един път са се срещали на този етап от надпреварата. "Старата госпожа" излиза краен победител с общ резултат 4:3. Това е и последният път, в който Ювентус достига полуфиналната фаза от Шампионската лига.

Реал Мадрид е десеткратен шампион, Байерн Мюнхен е петкратен първенец, Барселона има 4 трофея, а Ювентус е ставал шампион два пъти.

Финалът в най-престижната клубна надпревара е на 6 юни. Арена на големия сблъсък ще бъде „Олимпиащадион" в Берлин.

Наполи - Днипро и Севиля - Фиорентина пък ще бъдат полуфиналните двойки в Лига Европа. Първите мачове за насрочени за 7 май, а реваншът е седмица по-късно - на 14 май. Финалът във Варшава е на 27 май.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт