Над 400 мирни граждани са убити край Дамаск през последните пет дни

Пореден протест на надзирателите в Пловдив

Нов трус от 3,8 по Рихтер разлюля Асеновград

400 кг кокаин откриха в пристройка на руското посолство в Аржентина

Шофьор заби кола, пълна с туби с бензин, в болница в Кънектикът

“Милан” пак би “Лудогорец”

Борисов вечеря с лидери в Белгия Срещата се проведе в замъка Хертохинедал край Брюксел

Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Сформират 8 мегаотряда за действия при бедствия

Сформират 8 мегаотряда в цялата страна, които ще действат при тежки бедствия, аварии и катаклизми. Това съобщи в петък шефът на Регионалната дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” във Велико Търново Красимир Кръстев.

Едното от въпросните подразделения ще е на територията на Великотърновска област. Отрядите ще включват по 40 професионални спасители, които ще се намесват при нужда от радиационна и инженерна защита, при активизиране на свлачища, обхващащи големи територии, при земетресения, наводнения. Отрядите ще разполагат с противопожарната техника и ще оперират на територията на цялата страна.

“Създаването на такива звена е по програма на правителството от 2012 г свързана с реформата в сектор “Защита при бедствия”. Отрядите трябва да са окомплектовани до края на май”, допълни Кръстев.

Началникът на огнеборците в региона в петък ръководи тактическо занятие за действие при земетресение в Полски Тръмбеш. Разиграна бе ситуация на бедствие след земен трус с магнитут от 4,5-та степен по скалата на Рихтер с епицентър на 7 км от Стражица.

Демонстрацията, в която се включиха огнеборци, полицаи, медици от спешна помощ, енерго и доброволци бе в училище в Полски Тръмбеш с нанесени поражения при труса. В сградата на школото имаше срината стена, затрупани стълбища и трима блокирани на втория етаж ученици. Пожарникари със специална стълба спасиха младежите. По същото време бе извършена и “евакуация” на жителите на селата Обединение, Иванча и Климентово. Екстремните мерки бяха предприети заради компрометирана при земетресението язовирна стена и заплаха на трите селища от наводнение.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете