„Практикер” направи първа копка на нов хипермаркет във Варна

Днес, 24 април, във Варна започна изграждането на нов хипермаркет на водещата верига „Направи си сам“ - „Практикер“. Целта на новия магазин е да замени съществуващия, като предложи на жителите на града по-удобна локация, по-просторна и приветлива сграда с нова концепция за подредба на продуктите и обслужване. Символичната първа копка направиха кметът на общината Иван Портних и председателят на съвета на директорите на „Видеолукс холдинг” Тодор Белчев, след като бе отслужен тържествен водосвет.

В началото на миналата година българската компания „Видеолукс Холдинг“, собственик на веригата за бяла, черна, офис техника и IT „Технополис“, придоби целия бизнес на немската верига „Практикер“ в България. Плановете за развитие на веригата включват обновяване на всички хипермаркети „Практикер“ и избор на по-удобни локации за някои от тях. Новият хипермаркет „Практикер” - Варна ще бъде разположен на бул. „Владислав Варненчик” № 277, в непосредствена близост до хипермаркет „Технополис”. Така клиентите ще могат на едно място да намерят всичко, от което се нуждаят, за да направят дома си по-красив, комфортен и уютен.

Магазините „Практикер“ ще имат нов облик и подредба, така че потребителите по-лесно да открият и изберат това, което им е необходимо, за да обновят и подобрят своя дом и градина. Хипермаркетите предлагат повече от 40 000 артикула в различни категории – строителни материали, санитария, фаянс и теракот, ламиниран паркет, инструменти за ремонта и градината, осветителни тела, бои и декорация, градина и къмпинг. Освен настоящия асортимент от качествени продукти на утвърдени европейски доставчици, изборът ще бъде обогатен и с много нови продукти на водещи световни и български производители. Целта на компанията е не само да предложи най-богат избор от качествени продукти на достъпни цени, но и да стимулира българското производство и пазар.

Сградата на новия „Практикер” – Варна ще бъде по-голяма от настоящата в града и ще заема площ от 8 220 кв. м. Търговската зала ще се простира на 6 000 кв. м., а за улеснение на посетителите ще бъде изграден безплатен паркинг с 220 места, свързан с паркинга на „Технополис”. Главен изпълнител на проекта е фирма Кордеел България ЕАД. Очаква се новият хипермаркет да посрещне първите си клиенти до края на годината.

“За повечето хора домът е най-голямата финансова, но и емоционална инвестиция, която правят. Затова нашата мисия е да ги вдъхновим, да им предложим идеи и съвети как лесно и без много средства да го обновят и освежат, да създадат дома на своите мечти. Тази идея предава новият слоган на „Практикер“ - „Винаги има решение“ и в тази посока са усилията ни по разработване на нов онлайн магазин със съвети и идеи, предлагане на нови услуги и др. Искаме да убедим хората, че не е трудно и не е скъпо да направиш дома си да изглежда по-красив и по-различен, трябва само добра идея, малко време и желание.”, коментира Тодор Белчев управляващ съдружник на веригата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес