Льов: Имам план за Швеция

На 23 юни 2018 да почерпят

Брюксел обяви край на гръцката криза

ЕС смени тона за бежанците Йотингер призова за съпричастност към южните членки на съюза

Чума по свинете идва към България

Сталоун и Батиста в жанрова тупалка

Губим 6 млн. лева от износ на трюфели Скъпите гъби се събират за експорт, но никой не плаща данъци

Издирват беглеца Басри с хеликоптер (обзор) Опровергаха твърдения, че Борис Иванов е имал съучастник

Протестиращи майки искат да знаят как се финансират организациите на хората с увреждания

Автобуси блокират центъра на столицата Протестират срещу създаването на автомобилна камара

Умря последният бял тигър в зоопарка в Синсинати

Милиарди да ни дават, няма да приемем бежанци (обзор)

Доналд Тръмп ще въведе мита от 20 процента за внос на европейски автомобили

София дава на половин цена общински имоти за култура

Захариева: Не сме на път да признаем македонската нация и такива клаузи не присъстват в договора

Съюзът на собствениците в Слънчев бряг с апел към премиера: Плажовете без концесионни такси

Съюзът на собствениците в Слънчев бряг разпространи апел към премиера Бойко Борисов и министъра на туризма Николина Ангелкова: 

От името на общото събрание на Съюза на собствениците – Слънчев бряг, състояло се на 21.04.2015г., на което и хотелиери и концесионери, развиващи туристически бизнес на територията на комплекса се обединиха единодушно около конкретни мерки за подобряване на условията и качеството на предлагания туристически продукт на територията на Българското Черноморие, отправяме следния апел към Вас:

Министерски съвет да вземе решение за нулеви концесионни такси, заплащани от концесионерите, в замяна на което те от своя страна ще предложат безплатно чадърите и шезлонгите на гостите ни през настоящия летен сезон.От концесионни такси на плажове в бюджета на страната влизат около 8,9 милиона лева на година, а за Слънчев бряг – сумата е приблизително 3 милиона лева. Половината от концесионната такса влиза в бюджета на съответната община, на чиято територия е плажа и тя би следвало да я реинвестира обратно, което обаче на практика не е така. Нещо повече, в годините на криза, когато всички отрасли в българската икономика, включително и туризмът изпитват сериозни затруднения, концесионните такси дори се увеличават.

Отпадането на концесионните такси за предстоящия летен сезон е начин държавата да помогне с една бърза антикризисна мярка и същевременно един огромен жест към почиващите на Българското Черноморие.Така, с общи съвместни усилия може да се преодолее огромния спад на туристите и да се подпомогне българския туризъм. Ние искрено приветстваме Вашия апел към българските граждани да прекарат летните си отпуски в България и сме убедени, че безплатните чадъри и шезлонги ще бъдат едно реално действие към това. Концесионерите на плажа в Слънчев бряг гарантират запазването на високо качество на поддържането на плажните ивици, както и високо качество на медицинско и водно-спасително обслужване. Колкото по-бързо и адекватно реагира държавата на това наше предложение, толкова по-бързо и успешно ще се създадат условия за по-добър туристически сезон. Нека, след като всички наши сънародници посочват Гърция като пример за това, да почерпим от чуждестранния опит като реагираме по аналогичен начин и спасим родния туризъм от фалит.

Уважаеми Господин Премиер,

Уважаема Госпожо Министър,
Дълбоко и искрено вярваме, че държавата във Ваше лице ще се съобрази с предложението на бизнеса, защото само така общите ни усилия ще доведат до желания за всички положителен резултат.

В очакване на Вашия отговор, оставаме с уважение и на разположение за разговори, срещи и всякакви инициативи.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.