Перничанка е дала 2 000 лева и 2 500 евро на телефонни измамници

ЧЕЗ: Няма населени места без електрозахранване 300 екипа са в готовност да реагират при аварии

Апаши задигнаха 50 000 лева от жилище в Търново Парите били скътани в сейф

Състоянието на пребитата студентка е стабилно

Гърция ще изгуби 2 млн. души от населението си до 2030 г.

Македония влиза в НАТО и без споразумение по спора с Гърция

Горски от Североизтока се готвят за национално състезание по стрелба Точните мерници отиват пак за национална купа в Пловдив

Катастрофа между ТИР и лека кола заради непочистен от снега път Е-79

Кметът Фандъкова: Обстановката в столицата се нормализира

Митнически служители откриха големи количества нелегален алкохол и дизелово гориво в частен имот

Цветан Цветанов: Историческото наследство и съвременният облик на Велико Търново са гордост за България (СНИМКИ)

Ето каква е тайната на идеалната чаша кафе

Дете от Кубрат е станало жертва на телефонна измама

Агенцията по храните започна засилени проверки преди Великден

Магистрала “Струма” от Бобошево до Дупница е затворена за тирове

Съюзът на собствениците в Слънчев бряг с апел към премиера: Плажовете без концесионни такси

Съюзът на собствениците в Слънчев бряг разпространи апел към премиера Бойко Борисов и министъра на туризма Николина Ангелкова: 

От името на общото събрание на Съюза на собствениците – Слънчев бряг, състояло се на 21.04.2015г., на което и хотелиери и концесионери, развиващи туристически бизнес на територията на комплекса се обединиха единодушно около конкретни мерки за подобряване на условията и качеството на предлагания туристически продукт на територията на Българското Черноморие, отправяме следния апел към Вас:

Министерски съвет да вземе решение за нулеви концесионни такси, заплащани от концесионерите, в замяна на което те от своя страна ще предложат безплатно чадърите и шезлонгите на гостите ни през настоящия летен сезон.От концесионни такси на плажове в бюджета на страната влизат около 8,9 милиона лева на година, а за Слънчев бряг – сумата е приблизително 3 милиона лева. Половината от концесионната такса влиза в бюджета на съответната община, на чиято територия е плажа и тя би следвало да я реинвестира обратно, което обаче на практика не е така. Нещо повече, в годините на криза, когато всички отрасли в българската икономика, включително и туризмът изпитват сериозни затруднения, концесионните такси дори се увеличават.

Отпадането на концесионните такси за предстоящия летен сезон е начин държавата да помогне с една бърза антикризисна мярка и същевременно един огромен жест към почиващите на Българското Черноморие.Така, с общи съвместни усилия може да се преодолее огромния спад на туристите и да се подпомогне българския туризъм. Ние искрено приветстваме Вашия апел към българските граждани да прекарат летните си отпуски в България и сме убедени, че безплатните чадъри и шезлонги ще бъдат едно реално действие към това. Концесионерите на плажа в Слънчев бряг гарантират запазването на високо качество на поддържането на плажните ивици, както и високо качество на медицинско и водно-спасително обслужване. Колкото по-бързо и адекватно реагира държавата на това наше предложение, толкова по-бързо и успешно ще се създадат условия за по-добър туристически сезон. Нека, след като всички наши сънародници посочват Гърция като пример за това, да почерпим от чуждестранния опит като реагираме по аналогичен начин и спасим родния туризъм от фалит.

Уважаеми Господин Премиер,

Уважаема Госпожо Министър,
Дълбоко и искрено вярваме, че държавата във Ваше лице ще се съобрази с предложението на бизнеса, защото само така общите ни усилия ще доведат до желания за всички положителен резултат.

В очакване на Вашия отговор, оставаме с уважение и на разположение за разговори, срещи и всякакви инициативи.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.