Стотици българи грабват знамена за Истанбул

Григор Димитров отново ще чуе и види български знамена по трибуните на комплекса „Гаранти Коза уърлд ъф спорт“ в Истанбул, който бе основно преправен за турнира през следващата седмица. Централният корт е за 7500 зрители, а другите две игрища са с трибуни за още по 1000 фенове.

Стотици българи вече си купиха билети (разпродадени за 2 дни) и ще пътуват за Турция през следващата седмица. Разбира се, подготвени са национални трибагреници, като хитови са тези, върху които пише: „Григоре, ожени се за мен!“ Сънародниците потеглят с коли и с дори организиран автобус от София.

Комплексът в Истанбул осъмна в петък пакетиран в огромни билбордове на Роджър Федерер, който остава звезда №1 на надпреварата. Турски майстори на графитите изрисуваха швейцарския маестро и на фона на силуета на Истанбул, като огромната рисунка се появи недалеч от един от центровете на мегаполиса - край университета в Аксарай.

Турнирът с награден фонд 439 000 евро за първи път ще е на клей, след като до миналата година бе на твърда настилка. Комплексът, в който ще са големите мачове, е анонсиран като най-голямата като мащаби тенис академия в света в момента заедно с тази в Катар.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт