Откраднаха люлките от детска площадка

Поредно посегателство над общинска собственост в Благоевград регистрираха от кметската администрация. На "горещия телефон" на общината постъпил сигнал за откраднати люлки от детска площадка в кв. "Освобождение".

След направена проверка на място от общински експерти бе констатирано, че двете седалки на съоръжението са демонтирани и липсват.

"Металната конструкция на люлките не е засегната, по всичко си личи, че седалките не са демонтирани с подръчни материали и набързо", коментира Мария Колибарска, старши експерт "Инвестиционна дейност" в община Благоевград.
Площадката е намира на ул. "Шар планина" и е за деца от 3 до 12 години. До нея се намира и друга детска площадка за деца до 3 години. Останалите съоръжения и на двете площадки са в добро състояние, няма следи за опити за демонтиране на съоръжения или елементи от тях.

Разпитани бяха и преминаващи граждани, но никой от тях не е видял извършителите. "Това е единствената площадка в квартала, винаги е спокойно и чисто, разочаровани сме и не разбираме кой може да е сторил това", коментираха родители.
За случая е сигнализирано и в Първо районно управление Благоевград.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони