Анголец избяга от ЦСКА

Анголецът Антонио Фортес избяга от ЦСКА и вече почти седмица е в неизвестност. Футболистът бе привлечен през зимната пауза, но не изигра нито минута за „червените“. Фортес, преди години бил и в школата на „Манчестър Юнайтед“, е използвал ситуацията със забавените пари и вероятно е подал оплакване до ФИФА срещу клуба.


За разлика от него Тони Силва се върна в отбора и ще бъде в групата за гостуването на „Литекс“ в неделя. Сигурно португалецът ще бъде глобен за самоотлъчката в четвъртък. В момента Силва няма административното право да скъса договора си с ЦСКА. Но тази опция ще е актуална в понеделник, когато отново ще се дължат две заплати на отбора. Треньорите и служителите в ЦСКА още не са получили пари. Има обещание с половин уста за понеделник.


„Говорих с Тони Силва и му дадох ден почивка – каза треньорът Галин Иванов. - Той промени поведението си в тренировките и ще разчитам на него. Благодаря на привържениците за подкрепата, но ги призовавам да не стигат до крайности като събличане на фланелки и пукане на гуми. Правя грешки, самокритичен съм. Знам, че прескочих два етапа в развитието си, но няма да се предам.“
Иванов призна, че заедно с Владимир Манчев не е получил заплата, откакто е станал треньор на първия отбор. Освен това му се дължат суми за работата в школата. „Дано получим поне някаква част, за да има мотивация за работата“, каза наставникът.


Проблемите на ЦСКА се увеличават вълнообразно, след като вратарят Якуб Дивиш отпадна от групата за дербито в неделя вечерта. Стражът е болен и с висока температура, не е тренирал от няколко дни. Дивиш опита да се включи в петъчната тренировка, но изкара само няколко минути на терена. Така Галин Иванов ще е принуден да включи юноша от школата, който никога не е тренирал с първия отбор.

Същевременно сайтът на ЦСКА обяви и официална смяна на мажоритарния собственик на клуба. Новият е компанията „Финансово-маркетингова компания” ООД със собственици Ивайло Манджуков и Милко Георгиев.


В съобщението се казва: „Господата Петър Манджуков и Юлиян Инджов вече не участват в управлението и финансирането, както и във всички други дейности свързани с клуба.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ