Министърът на енергетиката Теменужка Петкова подава оставка Обясни, че познава хората в "Инерком", но не им е кума

Двама възрастни българи са заловени с девет килограма хероин в Гърция

Задържаха ученик, ограбил лекарства и пари от баба

Румен Радев: България подкрепя усилията на Сърбия за европейската интеграция

65% от ромите в гетата живеели в „конструктивно устойчиви сгради върху собствени терени“

Борисов в Брюксел: Ако гарантираме охрана на границата, споразумения със съседите и центрове за мигрантите, дискусията в ЕС ще върви по-лесно

АПИ предупреждава шофьорите да карат внимателно, от неделя се очакват снеговалежи и силен вятър

Вучич към Радев: По-добър и лоялен партньор от Сърбия трудно ще намерите

Над един килограм канабис иззеха полицаи от Севлиево Задържан е 35-годишен мъж

ГДБОП неутрализирала 109 организирани престъпни групи

Пияна шофьорка нападна катаджия при проверка Жената пътувала с малолетното си дете

24 863 са регистрираните без работа в Северозапада

Нинова: Гинка от Пазарджик купи ЧЕЗ?! Толкова ли няма държавата 300 милиона, попита лидерът на БСП

Волен Сидеров: Всичко в коалицията е наред, надявам се да се виждаме по-често Нямаме абсолютно никакви разминавания, заяви Цветан Цветанов

Проф. Емил Ботев: Успешните прогнози за земетресения са под 10%

Роми разбиват нова улица заради трафик

Роми дупчат с кирки и лопати новоасфалтирана улица в Русе, за да спрат интензивния трафик на автомобили. Мургавите родители в къщите по ул. “Българка” в кв. “Родина” твърдят, че така искат да опазят децата си от случайни катастрофи. “Минават постоянно коли, ще стане беля”, обясниха обитатели. С изкуствените дупки по улицата те искали да принудят шофьорите да карат бавно.

“Проверка от служители на общината установи, че новоположената асфалтова настилка е нарушена умишлено”, уточниха от кметската управа. Шефът на общинска директорът “Екология и транспорт” Георги Игнатов обясни, че ул. “Българка” е ремонтирана миналата есен.

“Съставили сме констативен протокол за установеното нарушение и сме уведомили полицията”, допълни Игнатов. Преписката за посегателство над общинско имущество е изпратена на полицията и е срещу неизвестен нарушител. Ако виновните лица бъдат издирени, ще може да се търси отговорност от тях.

Живеещите на ул. “Витоша” в центъра на крайдунавския град пък чакат от 20 г. да я асфалтират. В бюджета на общинско предприятие “Комунални дейности” за изграждане, ремонт и поддръжка на уличната мрежа т.г. са предвидени 4 152 839 лв., включително за заплати на персонала, сочи справката в общината. За пътна маркировка са заложени 70 780 лв.

Докато се запълват дупки покрай стартиралите ремонти, пропадна ул. “Зорница” в Русе. Огромната дупка на платното е досами гробищния парк “Чародейка”. Улицата е още в 5-годишен гаранционен срок, тъй като беше реконструирана по т.нар. воден заем на община Русе. Рехабилитацията на ВиК-мрежата и изградената нова пречиствателна станция на Русе бяха финансирана с 58 млн.евро по програма ИСПА и от държавния бюджет.

Мащабният обект спаси града от санкциите на европейската директива за отпадните води. Според нея всички градове с над 10 000 души население трябва да имат пречиствателни станции. На 27 декември 2011 г. лично премиерът Бойко Борисов преряза лентата на пречиствателната станция, за да се спази удължения с 1 г. срок на забавеното строителство. Недовършените крайбрежен колектор и кейовата стена по ЛОТ 2 се разминаха без санкции.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете