На 16 януари 2019 да почерпят

Юнкер: Призовавам Великобритания да изясни намеренията си възможно най-скоро Кой ще има куража да каже какво е единственото позитивно решение, попита Туск

Британският парламент отхвърли сделката за Брекзит Лидерът на лейбъристите Джереми Корбин поиска вот на недоверие към правителството

Албанският език вече е втори официален в Македония

Мей призова депутатите да гласуват „за“ сделката за Брекзит

Цистерна със сярна киселина се обърна на околовръстния път във Видин Превозното средство е изправено, мястото - обезопасено

Сомалийските радикални ислямисти поеха отговорност за атаката в Найроби

Всеки трети пенсионер e в риск от бедност

Тръмп искал да вади САЩ от НАТО Вашингтон осигурява над една пета от бюджета на пакта

Буферната зона по границата със Сирия ще бъде под турски контрол, заяви говорителят на Ердоган

Силен вятър ни очаква утре

Пазаруваме по-често на кредит

Грипът захапа половин България Епидемията обхваща цялата страна в края на януари

Жената, пътувала със задържания за нападение на курсанти от НВУ: Изпревариха ни и ни показаха среден пръст

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 16 януари 2019

Роми разбиват нова улица заради трафик

Роми дупчат с кирки и лопати новоасфалтирана улица в Русе, за да спрат интензивния трафик на автомобили. Мургавите родители в къщите по ул. „Българка“ в кв. „Родина“ твърдят, че така искат да опазят децата си от случайни катастрофи. „Минават постоянно коли, ще стане беля“, обясниха обитатели. С изкуствените дупки по улицата те искали да принудят шофьорите да карат бавно.

„Проверка от служители на общината установи, че новоположената асфалтова настилка е нарушена умишлено“, уточниха от кметската управа. Шефът на общинска директорът „Екология и транспорт“ Георги Игнатов обясни, че ул. „Българка“ е ремонтирана миналата есен.

„Съставили сме констативен протокол за установеното нарушение и сме уведомили полицията“, допълни Игнатов. Преписката за посегателство над общинско имущество е изпратена на полицията и е срещу неизвестен нарушител. Ако виновните лица бъдат издирени, ще може да се търси отговорност от тях.

Живеещите на ул. „Витоша“ в центъра на крайдунавския град пък чакат от 20 г. да я асфалтират. В бюджета на общинско предприятие „Комунални дейности“ за изграждане, ремонт и поддръжка на уличната мрежа т.г. са предвидени 4 152 839 лв., включително за заплати на персонала, сочи справката в общината. За пътна маркировка са заложени 70 780 лв.

Докато се запълват дупки покрай стартиралите ремонти, пропадна ул. „Зорница“ в Русе. Огромната дупка на платното е досами гробищния парк „Чародейка“. Улицата е още в 5-годишен гаранционен срок, тъй като беше реконструирана по т.нар. воден заем на община Русе. Рехабилитацията на ВиК-мрежата и изградената нова пречиствателна станция на Русе бяха финансирана с 58 млн.евро по програма ИСПА и от държавния бюджет.

Мащабният обект спаси града от санкциите на европейската директива за отпадните води. Според нея всички градове с над 10 000 души население трябва да имат пречиствателни станции. На 27 декември 2011 г. лично премиерът Бойко Борисов преряза лентата на пречиствателната станция, за да се спази удължения с 1 г. срок на забавеното строителство. Недовършените крайбрежен колектор и кейовата стена по ЛОТ 2 се разминаха без санкции.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.