Чистачката с две висши пак търка коридора

Доста нашумялата чистачка от Дупница Даниела Борисова, за която в парламента и в тв предавания се каза, че има две дипломи за висше образование, се върнала на работа и отново търка коридора в управлението на Напоителни системи, каза шефът на клона инж. Иво Иванов. Жената се върнала от 14-дневен отпуск по болест. Точно през това време се посветила на тв изяви и влязла в парламента под покровителството на червената депутатка Мая Манолова, отбелязват нейни колеги. Заплатата и е 383 лева, уточни шефът и. "Няма как да и уплътним 8-часов работен ден с 5 канцеларии, които трябва да чисти. Според щатното ни разписание остава на 4 часа, така са чистачките в системата в целия Югозапад", категоричен е шефът на "Напоителни" в Дупница.

В дружеството не знаят как ще приключи "случаят Борисова". Дали ще бъде уволнена, или устроена на друга позиция. Това щели да решават на ниво министерство, след като в парламентарната зала лично премиерът Бойко Борисов поел ангажимент да съдейства на хигиенистката с двете висши. Тя действително имала завършена "топлофикация" и "ядрена енергетика", каза директорът на клона инж. Иванов.

Борисова, която живее в близкото с. Джерман и сама гледа болното си дете и майка си, е назначена за чистачка през април м.г. при предишното управление на кабинета "Орешарски", припомнят от дружеството.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини