Бургаска учителка се нуждае спешно от кръв

Свлачище застрашава пешеходци и коли край Дебелец

ВСС прие оставката на Красимир Влахов

СГС даде ход на делото срещу Йоан Матев

Отиде си Георги Марков

Как един посланик застава зад истината Меглена Плугчиева оборва неверни публикации за България в “Нойе Цюрхер цайтунг”

Турски военни самолети са извършили 42 нарушения на гръцкото въздушно пространство

850 000 лева идват в Сливен за подкрепа на деца с увреждания и семействата им

Над 20 % от варненските ученици отиват в западни ВУЗ-ове Англия, Холандия и Дания са най-предпочитани дестинации

Оперираха Делио Роси

Варненци пак искат паметен знак на Пламен Горанов

Ръководителят на Районната прокуратура в Пазарджик Георги Кацаров е подал оставка

Елена Йончева ще съди Цветан Цветанов за клевета

Радев се срещна с представители на Съюза на офицерите от резерва

Родителите на убития в Борисовата градина Георги поискаха 400 хил. лв. обезщетение

Енергийният регулатор се отегчи от въпросите за цените на тока

Новият председател на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов скастри медиите, че всеки ден го питат за цените на тока. На заседание на КЕВР вчера той обяви, че управляваното от него ведомство ще спре да отговаря на въпроси на журналисти всяка седмица след откритите си заседания, каквато е практиката в момента.

„Ние не сме политическа партия, която всеки понеделник или вторник да прави изявление за медиите. Когато ние имаме нещо, което искаме да съобщим, ще ви оповестим на страницата ни, че ще се проведе пресконференция или брифинг, както пожелаете. Не ме гледайте с такъв уплашен вид, като че ли срещу вас стои динозавър“, каза Иванов.

Той допълни, че няма нищо против журналистите да присъстват на открите заседания на комисията, но няма да могат да задават въпроси. Насочи медиите да се обръщат с въпроси към председателят на енергийната комисия към парламента Делян Добрев или към експерти в бранша. Иванов не мотивира идеята си. Той заема този пост едва от началото на април.

Всички енергийни дружества внесоха до 31 май в Комисията предложенията си за нова цена на електроенергията от 1 юли. С встъпването си на власт Иванов обеща да спази закона и да публикува предложенията. До момента това не се е случило.

На кръгла маса организирана от в. “24 часа” вчера експерти обясниха, че цената на електроенергията след освобождаването на пазара на ток ще скочи с 20 на сто. От ДКЕВР не открекоха информацията.

“Ако имате въпроси отправете ги писмено на общия имейл на комисията, но имайте в предвид, че имаме и друга работа”, лаконичен беше шефът на регулатора.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.