Пиян британски войник ударил шамар на дете в Сливен

Британски войник ударил шамар на дете в Сливен. Инцидентът станал днес следобяд на пешеходната зона в града между сградата на общината и Пето училище, съобщиха от общинската администрация.

Войникът и негови колеги били от ученията на полигон "Ново село". В петъчния ден били в отпуска. На минаване край общината предизвикали любопитството на седящите на пейките деца. Малчуганите знаели английски, били заинтригувани от чуждестранните рейнджъри и веднага установили контакт с тях. Разменили приятелски реплики. Американецът помолил едно от децата да му услужи с мобилния си телефон, за да се обади на свой познат. Момчето с охота се съгласило. Видимо пийналият войник обаче не могъл да се справи с мобилния апарат. Вероятно това го изнервило. Тогава ударил детето. Свидетел на сцената станал един от общинските охранители. Той се обадил в полицията. Сградата на ОД на МВР се намира съвсем наблизо. Веднага пристигнал екип от служители на реда. Британският военен е бил отведен в полицията. Там пристигнал и прекият му командир. Извикани били и родителите на пострадалото дете.

От полицията потвърдиха, че британецът е бил видимо пиян. "Войникът не е бил задържан, а доведен при нас за изясняване на случая. Родителите на детето отказаха да подадат жалба срещу него" - казаха от ОД на МВР. От там опровергаха плъзналите слухове за задържане. По-късно рейнджърът бил предаден на командира си и отведен на полигона. Провинилият се имал няколко мисии в Афганистан - съобщиха наши източници.

В момента на полигона "Ново село" бойци от САЩ, Великобритания и България провеждат обучения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони