На 17 март 2018 да почерпят

Луиза Григорова дава любовни съвети на тийнейджърки 16 известни българки споделят за първия секс и други истории

Лара Крофт раздава секси ритници Елизабет Шу се завръща в главната женска роля

Легионерът от Орешник излезе от ареста срещу 5000 лева гаранция

Доналд Туск: ЕС ще изпрати ясно послание за отравянето на Сергей Скрипал

Макрон: Русия стои зад покушението срещу Скрипал

Ремонтират централен водопровод в Бургас

Саудитска Арабия и хутите водят тайни преговори за спиране на войната

Маколи Кълкин излиза на ринга срещу Александър Русев Мистър "Сам в къщи" единствен прие предизвикателството на кечиста

Александър Сабанов, ВМРО: Търканията в Обединени патриоти са само между лидерите

Руският посланик в Лондон е получил дипломатическа нота за състоянието на Сергей и Юлия Скрипал

Русия отрече да извършва бойни полети над Източна Гута

Покривът на Регионалния исторически музей в Плевен протече след ремонта

Пламна покривът на необитаема сграда в центъра на София

Стартират обработките против кърлежи в Бургас

Предизборно стотици сменят адресната си регистрация

Предизборното преселение вече започна. Масово хора сменят адресните си регистрации, показа проверка на кореспондентите на Нова тв. в Монтана. Въпреки сериозният демографски срив този край на България привлича нови заселници. Само за последните два месеца в малките населени места на общината са се регистрирали по настоящ адрес 653 души или това са две средно големи села в Северозапада.

В село Сумер са избрали да живеят близо 90 души. Оказа се, че възрастни хора са приютили в дома си 10 жени, мъже и две деца. Александра Димитрова обаче заяви, че при нея живеят 8 души, но не можа да си спомни имената на всички тях. По закон, Александра трябва да осигури по 12 квадрата на всеки новодомец. “Във всяка стая имаме по две легла. Имаме четири стаи. Ние сме още повече, но момчетата ще спят в едната стая, а момичетата в другата”, заяви тя.

В друга къща, която видимо е необитаема, наскоро са се регистрирали три жени и двама мъже. Съседът Иван Прендов е виждал само собственика на къщата, който идвал през почивните дни. “20 души дойдоха тук под строй и се регистрираха, на 15 април съм регистрирал осем души, от които четири са на един адрес, а другите четири са на друг”, разказа кметът на селото Любомир Манов.

Ако кметските избори са на 25 октомври всички тези 10 мъже и жени ще имат шест месеца уседналост в селото. Това ще означава, че те ще могат да гласуват там за кмет. Местните обаче, не са съгласни.

По друг сигнал екипът ни отиде в монтанското село Студено буче. Там се очаква в последния момент да се регистрират над 50 души. Камерата обаче ги плаши. Все пак в кметството молба за прехвърляне си подават майка и син.

Масово регистриране по настоящ адрес има и в село Крапчене – над 150 души при постоянно живеещи 240. В Липен при 260 души население новорегистрираните са над 70. Близо 70 са и желаещите да живеят в село Вирове.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.